Peter James – Han dör om du inte – (Dead If You Don’t)

.

.

Peter James – Han dör om du inte 
Betyg: 4 av 5 

.

Bokrecension – Peter James – Han dör om du inte – (Dead If You Don’t) – 2019 – (2018) – Genre: Engelsk Skönlitteratur / Kriminalroman

.

”Englands mest hyllade deckarförfattare – med över 20 miljoner sålda böcker – är tillbaka! I Han dör om du inte ställs kriminalintendent Roy Grace inför sitt tuffaste fall någonsin.

Kipp Brown, framgångsrik affärsman och notoriskt spelberoende, har aldrig drabbats av så många bakslag på en gång. För att skingra tankarna tar han med sig sin tonårsson på en på fotbollsmatch. Men det är i vimlet på stadion den verkliga mardrömmen börjar. Några minuter in i matchen möter Kipp en klient och trots att han bara vänder bort blicken ett ögonblick räcker det för att hans son ska försvinna. Snart får han ett meddelande som gör honom iskall av skräck: Vi har din son, om du vill se honom vid liv igen måste du betala. Han uppmanas att inte kontakta polisen, men gör det ändå, och kriminalintendent Roy Grace får utredningen på sitt bord. Till en början verkar det som en regelrätt kidnappning, men det dröjer inte länge förrän spåren leder till den undre världen, där inga regler längre gäller och inget är som det verkar …

***
PETER JAMES är en brittisk författare och filmproducent med bas i London och Brighton. Han har röstats fram som den bästa deckarförfattaren genom alla tider av bokhandelskedjan WH Smith och belönades 2016 med en Diamond Dagger av Crime Writers Association. Han dör om du inte är den fjortonde boken om kriminalintendent Roy Grace.”

(Kopierat från harpercollins.se)

.

Peter James har skrivit trettioåtta böcker varav femton stycken ingår i serien om kriminalintendent Roy Grace. Den här boken är den fjortonde boken i den serien. 

Jag har läst en enda bok tidigare av Peter James, och det är den allra första boken i serien om Roy Grace, Levande begravd (Dead Simple). Den boken kom ut 2005, i Sverige 2007, och jag läste den 2014. Jag tyckte väldigt mycket om den boken, och den fick 4,5 i betyg från mig. 

Den här boken, Han dör om du inte, var även den mycket bra. Så nu blev jag ju lite sugen på att läsa alla dom tolv böckerna som jag har missat. 

Jag kan varmt rekommendera denna bok till alla som gillar engelska kriminalromaner. Boken var spännande och välskriven. Och den gick alldeles utmärkt att läsa fristående. 

Betyg: 4 av 5. 

(Britt-Marie Bim Kullin) 

.

Tack för recensionsexemplaret – Bokförlaget HarperCollins Nordic

.

GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

.

2 Responses to Peter James – Han dör om du inte – (Dead If You Don’t)

 1. Gunilla skriver:

  Han skriver väldigt spännande böcker så den skall lyssnas på.

  Bra nu när man skall vara försiktig att man då kan ladda ner böcker.
  Känns trist och oroligt med detta virus,särskilt oroar man sig för barn och barnbarn.Men man får var positiv i allt elände. Var rädd
  om dig med som åker kommunalt.
  Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: