Dean Koontz – Makten – (The Whispering Room)

.

Dean Koontz – Makten 
Betyg: 4 av 5 

.

Bokrecension – Dean Koontz – Makten – (The Whispering Room) – 2019 – (2017) – Genre: Amerikansk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman

.

”Du kan kan inte vänta.

Befäst ditt ditt öde.

Din belöning blir berömmelse.

Orden upprepas, gång på gång, i den vänliga och älskade läraren Cora Gundersuns huvud medan hon spränger sig själv och sin bil på öppen gata. Offren för det kallblodiga dådet är många.

Dagboksanteckningar som hittas efter det blodiga dådet tyder på att Cora måste ha varit galen, men FBI-agenten Jane Hawk vet bättre.

Hennes utredning leder henne till en hemlig sammanslutning, som konspirerar att ta makten över USA med ny skrämmande teknik. USA:s framtid står och faller med Jane Hawk.

Jane Hawk, FBI-agenten som blivit en ostoppbar jägare efter att ha förlorat sin man och tvingats förtränga minnet av sin son, fortsätter sin kamp mot ondskan i uppföljaren till Tystnaden. Del tre, Hotet, utkommer 2020.”

(Kopierat från bokfabriken.se)

.

Dean Koontz har alltid varit en av mina favoritförfattare. Jag läste min första bok av honom, Viskningar (Whispers), redan för över trettiofem år sedan. Har sedan genom åren läst alla hans böcker som har översatts till svenska, drygt fyrtiofem stycken. I början innehöll hans böcker mycket övernaturligt, men på senare år är dom mera som kriminalromaner, men ibland fortfarande även med lite övernaturligt i. 

År 2012 slutade hans böcker att översättas till svenska, så cirka sex böcker har jag missat av honom. (Jag klarar tyvärr inte av att läsa böcker på engelska). 

Men från och med förra året så har hans böcker börjat att översättas igen. Då kom boken Tystnaden (The Silent Corner) ut på svenska. Det var den första boken i en serie om FBI-agenten Jane Hawk. Och nu så har alltså den andra boken i serien, Makten (The Whispering Room), kommit ut i Sverige. 

Jag gillade Tystnaden, och jag gillade Makten, och jag kommer definitivt läsa den tredje boken i serien, Hotet, som kommer ut i Sverige nästa år. 

Och nog tycker jag allt att Dean Koontz författarskap håller än. Böckerna om Jane Hawk är lättlästa, medryckande, spännande, actionfyllda, och bra.  

Rekommenderas absolut. 

Betyg: 4 av 5. 

(Britt-Marie Bim Kullin) 

.

Tack för recensionsexemplaret – Bokförlaget Bokfabriken

.

GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.