Risto Pakarinen – En dag, Jennifer – (Someday Jennifer)

.

 

.

Risto Pakarinen – En dag, Jennifer 
Betyg: 4,5 av 5 

.

Bokrecension – Risto Pakarinen – En dag, Jennifer – (Someday Jennifer) – 2019 – (2019) – Genre: Finsk Skönlitteratur / Roman

.

”Tänk om enda vägen framåt är att resa tillbaka?

Peter har kört fast. Hans karriär har gått i stå, vännerna träffar han bara på Facebook och kärlekslivet har nått sitt bäst före-datum. Men efter att en kväll ha tittat på Tillbaka till framtiden får han en idé – han ska resa tillbaka till den tid då hela livet låg öppet framför honom. Då hans enda bekymmer var vilka stentvättade jeans han skulle ta på sig och vilken tjej som satt bredvid honom på engelskalektionen. Tillbaka till 1986. Sagt och gjort. Han stänger av sin mobil, flyttar in i sitt gamla pojkrum, låter håret växa och hänger sig åt sitt stora projekt. Att få en andra chans med sin första stora kärlek, Jennifer. Men tidsresor har sina komplikationer. Särskilt när alla andra befinner sig i nuet.

***

Risto Pakarinen är född och uppvuxen i Finland men bor med sin familj i Stockholm sedan 20 år. Debutromanen En dag, Jennifer är en internationell framgångssaga redan innan den kommit ut. HarperCollins Kanada köpte världsrättigheterna till boken som ska ges ut i flera länder, bland annat i Tyskland och Finland.”

(Kopierat från harpercollins.se)

.

En dag, Jennifer av Risto Pakarinen är inte lik någon bok som jag tidigare har läst. Alltid kul när jag får recensionsexemplar som jag inte själv har önskat, och sen blir så glatt överraskad av en så härlig bok. Boken är en 80-talsnostalgisk feelgood-bok skriven av en manlig finsk-svensk författare, som utspelar sig i Finland i nutid och på åttiotalet.

Tyckte väldigt mycket om boken. Den är mycket välskriven, har härlig humor, men även en del svärta. Den var underbart nostalgisk för mig som också älskade åttiotalet, och är någorlunda i samma ålder som författaren. Härliga film- och låtreferenser. (Finns till och med en tretimmars spellista på Spotify med fyrtiofem låtar efter varje kapitelnamn i boken, och den har jag nu lyssnat på i ett par dagar). Lättläst och inte helt förutsägbar var den också. 

Man ska ju inte jämföra författare. Men jag gör det ändå. För jag fick lite samma känsla i mig när jag läste boken, som jag fick när jag läste den amerikanske författaren Jonathan Troppers böcker, som jag också tyckte väldigt mycket om. 

Rekommenderar absolut varmt boken. Och jag hoppas verkligen på fler liknande böcker av den debuterande författaren. 

Betyg: 4,5 av 5. 

(Britt-Marie Bim Kullin) 

.

Tack för recensionsexemplaret – Bokförlaget HarperCollins Nordic

.

GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: