Emma Healey – Vissla i mörker – (Whistle in the dark)

.

.

Emma Healey – Vissla i mörker 
Betyg: 3,5 av 5 

.

Bokrecension – Emma Healey – Vissla i mörker – (Whistle in the dark) – 2019 – (2018) – Genre: Engelsk Skönlitteratur / Roman

.

”En lika gripande som spännande roman om en mors kamp för att nå fram till sin deprimerade dotter, av författaren till den kritikerrosade ”Elizabeth är försvunnen”.

Under en resa med sin mor Jen, försvinner femtonåriga Lana spårlöst. Några dagar senare hittas hon på landsbygden, nerkyld med sår över kroppen och blöta kläder. Hon hävdar att hon inte minns vad som hänt henne, men Jen misstänker att hennes dotter döljer något. Hur mycket de än frågar så vägrar Lana att prata, och polisen anser att fallet är avslutat. Lana blir alltmer sluten, vägrar gå till skolan och insisterar på att sova med tänd lampa. Jen kan inte släppa sin jakt på sanningen, så hon ger sig ut för att försöka gå i dotterns fotspår – en resa som förändrar hennes liv.”

(Kopierat från forum.se)

.

Boken Vissla i mörker är den andra boken som jag läser av Emma Healey. Jag har tidigare läst boken Elizabeth är försvunnen. Jag tyckte mycket om den boken, och jag tyckte även om den här, dock kanske inte riktigt lika mycket. Böckerna är helt fristående från varandra.

Vissla i mörker är en lite annorlunda roman. Så här står det om boken på förlagets hemsida: ”En lika gripande som spännande roman om en mors kamp för att nå fram till sin deprimerade dotter”, och det tycker jag beskriver boken bra. 

Betyg: 3,5 av 5. 

(Britt-Marie Bim Kullin) 

.

Tack för recensionsexemplaret – Bokförlaget Forum

.

GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.