Lars Wilderäng – Fallet

.

.

Lars Wilderäng – Fallet
Betyg: 4,5 av 5

.

Bokrecension – Lars Wilderäng – Fallet – 2019 – Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman

.

”Den som lever på lånade pengar, lever på lånad tid.

Året är 2002. Stockholm håller på att återhämta sig efter 90-talets IT-krasch och ekonomin ser ljusare ut. På krogen träffar Mikael Lotta och strax påbörjar de sin gemensamma bostadskarriär. De följande åren flyttar de från lägenhet till lägenhet, allteftersom lånen ökar. Inga moln finns på den klarblå bostadshimlen, och Mikael börjar spekulera i nybyggda lägenheter som en säker investering.

Men när bostadspriserna dalar blir Mikaels fall hårt och brutalt. På samhällets botten är det ingen som lyssnar, så när Mikael snappar upp ett rykte om att någon i hans närhet hotas, får han inget gehör. Ensam och desperat skaffar han en pistol och sätter sin egen plan i verket. Snart har han dragits in i en våldsspiral som blir allt svårare att stoppa.

Fallet är en thriller i linje med Falling Down, om sociala orättvisor och om hur nära gränsen till personlig konkurs vi alla är. Den är Lars Wilderängs första helt fristående bok, och feelbad när det är som allra bäst.”

(Kopierat från norstedts.se)

.

Fallet är Lars Wilderängs åttonde roman. Han gav först ut boken Midvintermörker och sedan uppföljaren Midsommargryning. Efter det så skrev han en trilogi med böckerna Stjärnklart, Stjärnfall, och Stjärndamm. Och efter det kom böckerna Höstsol och uppföljaren Höstregn

Jag har tidigare endast läst två böcker av författaren. Först boken Midvintermörker som fick betyget 3 av mig. Och sen boken Stjärnklart som fick betyget 4,5 av mig. 

Lars Wilderängs nya bok, Fallet, är en helt fristående bok. Bokförlaget klassar den som en thriller eller en feelbad-bok, och det tycker jag är en bra beskrivning. 

Jag tyckte mycket om den här boken. Den är välskriven och lättläst. Och den är spännande, men också faktiskt berörande. Och den säger en hel del om vår samtid. 

Läser mycket gärna liknande böcker av Lars Wilderäng i framtiden. Och jag rekommenderar absolut boken. 

Betyg: 4,5 av 5. 

(Britt-Marie Bim Kullin) 

.

Tack för recensionsexemplaret – Bokförlaget Norstedts

.

GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden), Adlibris (e-bok), Bokus (inbunden), Bokus (e-bok).

.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.