Kristina Ohlsson – Henrys hemlighet

———  

  

———

Kristina Ohlsson – Henrys hemlighet – (2019) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”Advokaten Martin Benner älskar antikviteter. När hans vän Henry dör, får han ett erbjudande han inte kan motstå: att överta Henrys andel i en antikhandel i New York. Men lyckan blir kortvarig. Martin blir uppsökt av en man som hävdar att Henry inte alls dog av sin sjukdom, utan blev mördad. Samtidigt märker Martin att han är övervakad. Någon smyger kring hans hus på natten och lämnar avtryck i snön. 

Snart tvingas Martin in i en febrig jakt på sanningen om Henry. Sökandet leder honom till en kyrka med för mycket makt och en antikhandel med dunkla affärsmetoder. Martin får allt svårare att skilja sanning från lögn och vän från fiende. 

Vem var egentligen Henry Schiller? Och vad hände den dagen han dog? 

Henrys hemlighet är en spännande och intrikat kriminalroman om hur spår från det förflutna inte går att gömma. Men också en berättelse om familjelojaliteter och det svåra i att göra dem beständiga. 

Boken är en fristående fortsättning på romanerna Lotus blues och Mios blues.”

(Kopierat från piratforlaget.se)

——–

Kristina Ohlsson tillhör en av mina favoritförfattare. Jag har läst alla hennes vuxenböcker och några av barn- och ungdomsböckerna. Här är länkar till mina recensioner av två av hennes tidigare böcker. Sjuka själar – en helt fristående bok. Syndafloder – den sjätte och förmodligen sista boken i serien om Alex Recht och Fredrika Bergman. 

Henrys hemlighet är en fristående fortsättning på böckerna Lotus blues och Mios blues. Länkarna går till mina recensioner av böckerna. 

Jag tyckte väldigt mycket om dom två tidigare böckerna i serien, och jag blev definitivt inte besviken på den här nya boken. 

Dom tre böckerna om Martin Benner tycker jag skiljer sig lite mot Kristina Ohlsson andra böcker. Tycker att hon skriver på ett helt annat sätt i dom. Men varken bättre eller sämre, utan bara annorlunda. 

Tror att Henrys hemlighet kan läsas helt fristående med behållning. Men jag tror också att det ger mer att läsa serien från början. 

Henrys hemlighet är spännande och har en härlig humor i sig. Och är absolut inte förutsägbar. 

Rekommenderas varmt. 

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 4 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i pdf-format, från Bokförlaget Piratförlaget.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: