Alex Dahl – Den oönskade – (The Boy At The Door)

——— 

———

Alex Dahl – Den oönskade – (The Boy At The Door) – (2019) – (2018) – (Genre: Norsk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”Cecilia lever ett lugnt liv i den lilla norska byn Sandefjord. Hon är gift med sin barndomskärlek Johan och de bor i ett vackert hus med två små döttrar. När en liten pojke, Tobias, hamnar i Cecilias familj som tillfälligt fosterbarn, störs hennes välordnade liv. Hon har inte tid med ytterligare ett barn, men Johan insisterar på att de ska göra ”det rätta”. Pojken vet inte vilka som är hans föräldrar, det enda han vet är att han har tagits om hand av ett par missbrukare de senaste åren.

Några dagar efter hans ankomst upptäcks kvinnan i missbrukarparet, svenska Anni, död i hamnen. Vem är pojken och hur har han hamnat i lilla Sandefjord? Det visar sig snart att Cecilia vet mer än hon först gett sken av. Och pojken verkar veta något om Cecilia. Samtidigt som Cecilia med näbbar och klor försöker upprätthålla sin fasad avslöjas hemlighet efter hemlighet och allting börjar sakta rämna.

Den oönskade är beroendeframkallande slukarläsning för alla som älskar relationsthrillers och psykologiska spänningsromaner.”

(Kopierat från norstedts.se)

——–

Så här står det om boken  Den oönskade av Alex Dahl på bokförlagets hemsida: Den oönskade är beroendeframkallande slukarläsning för alla som älskar relationsthrillers och psykologiska spänningsromaner.” Och det tycker jag absolut är en bra beskrivning av boken. 

Boken är den norska författarens thrillerdebut, och det är verkligen en strålande debut, tycker jag. Boken får högsta betyget från mig. Den är både spännande och gripande. Välskriven och berörande. Och absolut inte förutsägbar, med flera vändningar i. Den oönskade är en sådan bok som jag kommer att minnas. Och jag hoppas på fler liknande böcker av författaren Alex Dahl. 

Rekommenderas varmt. 

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i epub-format, från Bokförlaget Norstedts.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.