Trent Dalton – Pojke slukar universum – (Boy Swallows Universe)

——— 

———

Trent Dalton – Pojke slukar universum – (Boy Swallows Universe)  – (2019) – (2018) – (Genre: Australiensisk Skönlitteratur / Biografi)

———

”Brisbane, Australien 1980-talet.
Hans pappa har stuckit, hans mamma knarkar, hans styvpappa är en heroinlangare och hans storebror skriver meddelanden i luften med fingret istället för att prata. Den mest pålitliga vuxna i Elis liv är Slim, en ökänd brottsling med nationellt rekord i flest fängelserymningar. I en fattig förort till Brisbane försöker 12-åriga Eli följa sitt hjärta och förstå vad som krävs för att bli en god människa. Men ödet ställer hela tiden hinder i hans väg, det största av alla är Tytus Broz, stadens mest beryktade knarkkung. Och än mer komplicerat blir det. För Eli kommer snart att bli kär, möta riktigt onda typer och göra allt för att rädda sin mamma. Om han bara lyckas med det kanske hans planer på att bli en framgångsrik journalist en dag kan bli verklighet. Pojke slukar universum är utan tvekan årets mest hjärtskärande, hoppfulla och omvälvande roman!”

(Kopierat från harpercollins.se)

——–

En mycket annorlunda roman, som delvis är självbiografisk, skriven av den australienska tidningsreportern Trent Dalton.

Så här står det om boken: ”Pojke slukar universum är en episk roman om broderskap, villkorslös kärlek, familjerelationer och den mest osannolika av vänskaper. Stark och omskakande, hjärtskärande och fylld av hopp. Australiensiska Trent Daltons delvis självbiografiska debutroman är en berättelse du sent kommer att glömma.” Och det tycker jag är en mycket bra beskrivning av boken. 

Boken är mycket berörande och stark, men den är även spännande, och rolig. Och det är definitivt en bok som jag kommer att minnas. 

Rekommenderas varmt. 

(Britt-Marie Bim Kullin) 

———

Betyg: 4,5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en pappersbok i inbundet format, från Bokförlaget HarperCollinsNordic.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.