Sara Paborn – Änkorna på Österlen

——— 

Änkorna på Österlen S1E1

———

Sara Paborn – Änkorna på Österlen – (2018) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kortroman) 

———

”Genom en mystisk förening på nätet får Filippa oväntat napp när vasstaket på hennes mammas Skånelänga måste läggas om. Men så dyker takläggaren Ali upp, och allt ställs på ända. Vem är denne obekymrade man som dricker rosé med mamma på glasverandan? Flirtar han rent av med henne? Filippa och Fredrik ska tillbringa den årliga semestern på Österlen. Det har blivit ännu viktigare sedan mamma blev änka för tre år sedan. Listan på allt som måste göras på huset är lång. Samtidigt knakar deras eget äktenskap i fogarna. Håller inte Fredrik på onormalt mycket med mobilen? Och när låg de förresten med varandra senast? Med samma humor och skarpa blick för relationer och situationer som i Blybröllop bjuder Sara Paborn i denna följetong på en smått fantastisk berättelse med både gråt och skratt. Änkorna på Österlen är en följetong i fem avsnitt.

Sara Paborn, född 1972 i Sölvesborg, debuterade våren 2009 med romanen Släktfeber och har sedan dess givit ut flera romaner. Sara Paborn arbetade som copywriter innan hon satsade på sin författarkarriär. Hon har även skapat appen Poesi på G där välkända personer läser ur hennes diktsamling Vilken tur att vi träffades innan vi dog (2014, Orosdi Back). Hennes roman Blybröllop (2017) fick ett stort genomslag hos både kritiker och läsare.

(Kopierat från bonniersbookery.se)

——–

Jag är ju egentligen ingen större fan av kortromaner och noveller. Jag gillar ju långa och tjocka romaner. Men ibland kan jag tycka att det är trevligt att sticka emellan med lite kortare berättelser. Har nu läst åtta stycken kortromaner från Bonnier Bookery. En del var väldigt korta, och en del var nästan lika långa som vanliga romaner. Alla var bra och läsvärda. Här skriver jag lite om en av böckerna.

(Bonnier Bookerys utgivning består av underhållande skönlitteratur i både kortare och längre format, följetonger och upplysande fackböcker. Alla titlar utkommer som e-bok och ljudbok.)

Änkorna på Österlen är en varm och trevlig bok. Berörande och välskriven.

Rekommenderas. 

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 3,5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i epub-format, från Bokförlaget Bonniers Bookery.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibrisBokus

——— 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: