Marit Danielsson – Kärleksfallet

——— 

Kärleksfallet

———

Marit Danielsson – Kärleksfallet – (2018) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kortroman)

———

”Rebecka arbetar som terapeut och funderar som bäst på att bilda familj med sambon Oscar när hon plötsligt och oväntat övermannas av attraktionen till Daniel, som går hos henne i parterapi tillsammans med sin fru. Att förälska sig i en klient är det största tabut, och strider mot allt Rebecka står för. Men hon klarar inte att stå emot sina känslor och steg efter steg, lögn efter lögn, närmar hon sig Daniel. När Rebecka till sist väljer att gå över gränsen sätter hon allt på spel, hon vet att fallet kan bli hårt och att hon sårar sina nära. Samtidigt väcker Oscars beteende hennes misstankar.

Kärleksfallet är en stark och spännande berättelse om begär, lögner och vägval som landar rätt i samtiden. Marit Danielssons debut är en kortroman om tabubelagd attraktion och livsavgörande val.

Marit Danielsson, född 1962, driver ett medieföretag. Hon har tidigare varit kanalchef för Sjuan och TV4 Fakta, ansvarat för Nyhetsmorgon och utvecklat nya TV-program. Hon har även varit chefredaktör för Allt i Hemmet och Allt om trädgård. Marit Danielsson brinner för moralfrågor, ord och relationer, inte minst de krångliga, och driver Skilsmässopodden med sin partner Magnus Abrahamsson. Tillsammans med honom gav hon ut boken Lyckligt skild, 2017. Vid sidan av jobbet föreläser hon och arbetar som coach.

(Kopierat från bonniersbookery.se)

——–

Jag är ju egentligen ingen större fan av kortromaner och noveller. Jag gillar ju långa och tjocka romaner. Men ibland kan jag tycka att det är trevligt att sticka emellan med lite kortare berättelser. Har nu läst åtta stycken kortromaner från Bonnier Bookery. En del var väldigt korta, och en del var nästan lika långa som vanliga romaner. Alla var bra och läsvärda. Här skriver jag lite om en av böckerna.

(Bonnier Bookerys utgivning består av underhållande skönlitteratur i både kortare och längre format, följetonger och upplysande fackböcker. Alla titlar utkommer som e-bok och ljudbok.)

Boken Kärleksfallet av Marit Danielsson tyckte jag var riktigt bra. Välskriven och stark. 

Rekommenderas.  

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 3,5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i epub-format, från Bokförlaget Bonniers Bookery.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibrisBokus

——— 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: