Maria-Thérèse Sommar – Pärleporten

——— 

Pärleporten

———

Maria-Thérèse Sommar – Pärleporten – (2018) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kortroman)

———

”Hon tänkte ju inte döda honom. Bara litegrann. En dag får Asta, 83, nog och slår ihjäl den rasistiske knölen Herman. Men att bli av med en död kropp på 90 kilo är svårare än man kan tro. Asta skjuter listigt över skulden på en anställd på äldreboendet Solglimten, packar sin väska och rymmer ut i världen; fylld av entusiasm och livslust snarare än skam och ånger.

Men som efterlyst är det knepigt att ta sig fram, särskilt om man i kvällspressen utpekas som dubbelmördare. Asta lyckas med hjälp av den unga hackern Angel skaffa sig ett falskt pass och kommer efter en strapatsrik färd med nöd och näppe med ett plan till underbara Paris. Där tänker hon unna sig några dagars lugn och ro men blir snart igenkänd och flyr vidare mot England och sin älskare.

Maria-Thérèse Sommars debutroman Pärleporten är en oavbrutet underhållande road trip med den handlingskraftiga och färgstarka Asta i huvudrollen.

Maria-Thérèse Sommar bor i Härnösand och ägnar sig åt text och bild på många olika sätt, främst som fotograf, skribent och översättare. Hon jobbade tidigare som lärare i svenska, engelska och foto innan hon startade sin blogg afiori.com och började frilansa på heltid. Hon är även medlem i synthpopbandet Wasserkraft Manifest. Maria-Thérèse har givit ut två illustrerade diktböcker. Pärleporten är hennes debutroman.

(Kopierat från bonniersbookery.se)

——–

Jag är ju egentligen ingen större fan av kortromaner och noveller. Jag gillar ju långa och tjocka romaner. Men ibland kan jag tycka att det är trevligt att sticka emellan med lite kortare berättelser. Har nu läst åtta stycken kortromaner från Bonnier Bookery. En del var väldigt korta, och en del var nästan lika långa som vanliga romaner. Alla var bra och läsvärda. Här skriver jag lite om en av böckerna.

(Bonnier Bookerys utgivning består av underhållande skönlitteratur i både kortare och längre format, följetonger och upplysande fackböcker. Alla titlar utkommer som e-bok och ljudbok.)

Boken Pärleporten fick mig att tänka lite på böckerna av Jonas Jonasson och även böckerna av Catharina Ingelman-Sundberg.

Boken var rolig och välskriven, men kanske lite väl naiv och otrolig. 

Rekommenderas. 

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 3 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i epub-format, från Bokförlaget Bonniers Bookery.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibrisBokus

——— 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: