Carin & Lennart Hjulström – Om svar anhålles

——— 

Om svar anhålles

———

Carin & Lennart Hjulström – Om svar anhålles – (2018) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kortroman) 

———

”Elisabeth är 42 år och har levt i symbios med sin mamma hela livet. När mamman dör tappar hon fotfästet. Hur ska hon nu klara sig? Mamman har skött allt det praktiska. När Elisabeth ska röja ur dödsboet hittar hon ett källarförråd helgat åt den man som är hennes far – en person man aldrig fick nämna. Mystiken tätnar. Vem var hennes pappa? Och vad mer finns det att upptäcka kring hennes eget liv som hon aldrig har fått veta?

Elisabeth beslutar sig för att skriva brev till alla Bo Axelsson hon hittar. Och hon får svar från jordens alla hörn. Kanske är någon av dem som svarar hennes pappa? Om svar anhålles är en berättelse om hur djupaste mörker kan vändas i hopp och ljus, och om att söka sina rötter och därmed få chansen till läkning och självinsikt.

Carin och Lennart Hjulström har skrivit tillsammans för första gången i denna rörande brev- och dagboksroman.

Carin Hjulström är författare, journalist och programledare. Hon bokdebuterade 2009 med den mycket omtyckta Finns inte på kartan, en roman om en liten ort som är på väg att försvinna. Hon har skrivit ett flertal romaner om Frida Fors, senast Lust och längtan, och hennes böcker har sålt i närmare 400 000 exemplar.

Lennart Hjulström har varit en centralgestalt inom svensk teater under mer än femtio års tid. Han har medverkat i ett stort antal filmer och tv-serier, varit chef för Folkteatern i Göteborg och professor i regi vid Dramatiska Institutet samt verkat som skådespelare och regissör på Dramaten och Stockholms Stadsteater, där han fortfarande är aktiv. Han har tidigare gett ut boken Slanten i vanten, om sitt teaterliv. I och med Om svar anhålles skriver far och dotter för första gången tillsammans.

(Kopierat från bonniersbookery.se)

——–

Jag är ju egentligen ingen större fan av kortromaner och noveller. Jag gillar ju långa och tjocka romaner. Men ibland kan jag tycka att det är trevligt att sticka emellan med lite kortare berättelser. Har nu läst åtta stycken kortromaner från Bonnier Bookery. En del var väldigt korta, och en del var nästan lika långa som vanliga romaner. Alla var bra och läsvärda. Här skriver jag lite om en av böckerna.

(Bonnier Bookerys utgivning består av underhållande skönlitteratur i både kortare och längre format, följetonger och upplysande fackböcker. Alla titlar utkommer som e-bok och ljudbok.)

Boken Om svar anhålles tyckte jag riktigt mycket om. Mycket berörande och rörande. Välskriven och engagerande. Och varm. 

Rekommenderas absolut. 

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 4 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i epub-format, från Bokförlaget Bonniers Bookery.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibrisBokus

——— 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: