Danny Wattin – Historiegeneratorn

———  

Historiegeneratorn

———

Danny Wattin – Historiegeneratorn – (2018) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Noveller)

———

Spänning, sex och skolpolitik. Konspirationsteorier, oförklarliga försvinnanden och långsökta fågelmetaforer. Historiegeneratorn har allt: Lärarinnor som går ut i krig för att skapa en god klassrumsmiljö, berättelser som får läsare att ta ut skilsmässa och algoritmer som genererar bästsäljande böcker. Ja, till och med fredagsmys och en och annan kränkt liten gubbe. 

I detta referat från den märkliga plats vi kallar verkligheten, i sex sammanflätade historier, serveras en berättelsebuffé med smak av skratt, spänning, skönhet och sorg. En måltid vi äter så gott som varje dag  utan att ens tänka på vad det är vi egentligen stoppar i oss.

(Kopierat från piratforlaget.se)

——–

Jag har läst fyra böcker tidigare av författaren Danny Wattin. Tre stycken som jag tyckte var sådär. Och en som jag älskade och gav högsta betyget till. Det är en självbiografisk bok, skriven i romanform, som heter Herr Isakowitz skatt. Länken går till min recension av den boken. 

Historiegeneratorn är en novellsamling med sex berättelser i. Och på ett lite finurligt sätt så hänger dom lite ihop, trots att dom egentligen har helt skilda historier.

Berättelserna heter Allt är tillåtet i krig och skolpolitik, I de nyseparerade rike är mäklaren kung, Jag är Gabor Papp, Albin & the gigabyte load, Tips till en levande lillebror, och Historiegeneratorn

Jag tycker väldigt mycket om historierna i den här boken. Dom är både gripande, kluriga, rörande, och lite otäcka. Mycket tankeväckande är dom allihopa. 

Rekommenderar boken mycket. 

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 4,5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i pdf-format, från Bokförlaget Piratförlaget. 

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: