Karen Cleveland – Hon som inte vet – (Need To Know)

———

Hon som inte vet

———

Karen Cleveland – Hon som inte vet – (Need To Know) – (2018) – (2018) – (Genre: Amerikansk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”Vad gör du när allt du tar för givet kanske är en lögn?

CIA-analytikern Vivian Millers uppdrag är att avslöja ryska spionceller i USA. Hon kommer över en hemlig mapp som innehåller bilder på infiltratörer som lever i landet under täckmantel. Ett par klick senare är allt som betyder något för henne, hennes jobb, hennes man, till och med hennes barn, hotade. Vivian har svurit på att försvara sitt land mot alla fiender, men nu står hon inför ett omöjligt val. Hon slits mellan plikttrogenhet och förräderi, kärlek och misstänksamhet. Vem kan hon lita på?

Hon som inte vet är en unik blandning av domestic noir och spionthriller. Den har uppmärksammats stort internationellt och har redan sålts till fler än tjugo länder.”

(Kopierat från norstedts.se)

——– 

Karen Cleveland har jobbat som analytiker på CIA i åtta år, de sista sex åren inom området antiterrorism. Hon som inte vet är hennes debutroman, och den har uppmärksammats stort internationellt. Så står det på bokens baksida, och det står också: Den perfekta maken. Den perfekta pappan. Den perfekta lögnaren? 

Jag brukar inte vara särskilt förtjust i amerikanska spionthrillers. Men den här boken blev jag nyfiken på, och det är jag glad över. 

För den var lite annorlunda än dom spionthrillers som jag har läst tidigare. Den var absolut inte förutsägbar, den var mycket spännande, väldigt lättläst, och riktigt bra. 

Rekommenderar boken varmt. 

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 4,5 av 5. 

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en pappersbok i inbundet format, från Bokförlaget Norstedts.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

———  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: