Anne B. Ragde – Det är min tur nu – (Liebhaberne)

——— 

Det är min tur nu

———

Anne B. Ragde – Det är min tur nu – (Liebhaberne) – (2018) – (2017) – (Genre: Norsk Skönlitteratur / Roman)

———

”Torunn har tagit över den nedgångna släktgården Neshov utanför Trondheim. Samtidigt som hon fortsätter arbetet med att rusta upp gården blir hon allt mer involverad i farbordern Margidos begravningsbyrå, och de två kommer att stå allt närmare varandra.

I Köpenhamn har hennes andra farbror, Erlend, tagit tjänstledigt från jobbet för att på heltid ägna sig åt att inreda den nya villan i Klampenborg där han, partnern Krumme och de tre barnen flyttat in. Erlend får göra det som han älskar allra mest och livet skulle vara fantastiskt om det inte vore för den nya diet Krumme tvingats till efter sin hjärtinfarkt.

På ålderdomshemmet sitter den gamle Tormod Neshov och plågas av de minnen som sköljer över honom, minnen som kastar ett nytt ljus över relationerna i släktens historia och runt gården Neshov.

Det är min tur nu är den femte boken i succéserien som inleddes med Berlinerpopplarna. En bred, gripande, allvarlig och underhållande familjekrönika om de krafter som sliter oss isär och de band som binder oss samman.” 

(Kopierat från forum.se)

———

För knappt ett år sedan så läste jag boken Det finns alltid förlåtelse, som är den fjärde boken i serien om släkten från gården Neshov i Norge. Så här skrev jag då om den boken: 

”Den här boken, Det finns alltid förlåtelse, är den fjärde boken i serien om den norska familjen från gården Neshov. Jag läste dom tre första böckerna i serien för nio år sedan, och jag tyckte att alla tre var helt fantastiskt bra. Här är länkarna till mina recensioner av dom: Berlinerpopplarna, Eremitkräftorna, och Vila på gröna ängar

Nu, nästan tio år senare, så har författaren äntligen skrivit en fortsättning. Jag minns ju inte riktigt allt från när jag läste dom tre tidigare böckerna, men mycket kommer jag ihåg, för det var såna böcker som har stannat kvar i hjärtat och minnet, trots att jag har läst hundratals böcker efter dom. 

Och jag tycker att den här fjärde boken har samma anda som dom tidigare böckerna. Det är personporträtt som griper tag och människor som engagerar. Det är vemodigt, berörande, småroligt, gripande och mycket välskrivet. 

Man kan nog läsa den här boken fristående, men har ni inte läst dom första tre böckerna, så har ni verkligen missat helt fantastiska böcker, och jag tycker absolut att dom ska läsas först. 

Så jag rekommenderar hela bokserien, och jag hoppas verkligen att det kommer fler böcker i serien. Jag skulle gärna vilja följa släkten Neshov mera.” 

Och nu har jag då alltså läst den femte boken i serien, Det är min tur nu. Och jag tyckte att den var precis lika bra som den förra boken. Hoppas på att det så småningom kommer fler böcker i serien, för jag skulle väldigt gärna följa familjen lite till. 

(Britt-Marie Bim Kullin) 

———

Betyg: 4,5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i epub-format, från Bokförlaget Forum

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: