Susanne Boll – Eldsystrar

———  

Eldsystrar

———

Susanne Boll – Eldsystrar – (2018) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”Eldsystrar är en vass, psykologisk thriller där en tät intrig kombineras med både mörker och oväntade vändningar. Susanne Boll är utbildad psykolog vilket avspeglas i de trovärdiga personskildringarna.

Vera Liljas favoritklient Ayana kommer inte till den avtalade terapitiden och hennes frånvaro oroar Vera. Det visar sig vara en berättigad oro.

Vera Lilja är en erfaren och omtalad psykolog med mottagning vid Odenplan i Stockholm. Hon är en skicklig psykolog, men har under en tid mottagit anonyma hot som blivit alltmer påträngande. Någon som är våldsam, kränkt och driven av ett glödande hat riktar allt fokus mot Vera Lilja.

I Veras ungdom förlorade hon båda sina föräldrar i en fruktansvärd eldsvåda, där även hennes syster blev svårt skadad. Vera har i hela sitt liv känt en enorm skuld och försöker sona den genom att hjälpa andra. När det visar sig att Ayana är kidnappad gör sig det förflutna påmint. Det som Vera i ett helt liv försökt att glömma. Veras psykologiska kunskaper sätts på spel – det handlar om liv eller död.”

(Kopierat från bokfabriken.se)

——–

Eldsystrar är den första boken som jag har läst av författaren Susanne Boll. Hon har gett ut tre böcker tidigare, som jag nu blev lite sugen på att läsa, eftersom jag tyckte mycket om den här boken. 

Boken är lättläst, spännande, och har mycket bra beskrivna karaktärer. Huvudpersonen är psykolog, och eftersom författaren själv är utbildad psykolog, så känns många scener i boken väldigt realistiska. 

Som jag har förstått det, så är Eldsystrar första boken i en serie om psykologen Vera Lilja. Och jag ser verkligen fram emot att läsa fler böcker om både Vera och även andra personer som är med i boken. För även om boken har ett avslut, så finns det en del trådar kvar som hänger lite lösa. 

Rekommenderas absolut. 

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 4 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en pappersbok i inbundet format, från Bokförlaget Bokfabriken.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den:  GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

One Response to Susanne Boll – Eldsystrar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.