Linwood Barclay – Sveket – (Broken Promise)

——— 

Sveket

———

Linwood Barclay – Sveket – (Broken Promise)  – (2018) – (2015) – (Genre: Amerikansk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”David Harwood är journalist och lever med sin nioårige son i Boston. Hans fru dog för ett par år sedan och när David förlorar jobbet ser han ingen annan utväg än att återvända till sitt föräldrahem i Promise Falls.
En dag åker han hem till sin kusin Marla och blir förvånad över att hon har ett litet barn hos sig. Ett barn som Marla säger att en ängel lämnat hos henne. När David samma dag får höra att en ung kvinna hittats mördad i sitt hem och att hennes lilla barn saknas får han onda aningar. Samtidigt börjar andra underliga saker hända på orten.

Broken Promise är första delen i en trilogi kretsande kring den lilla staden Promise Falls, där någon beslutat att alla ska få sona för det förflutnas synder.”

(Kopierat från lbforlag.se)

——–

Det här är den sjätte boken som jag läser av Linwood Barclay, och jag har tyckt mycket om alla dom fem tidigare. Här är länkar till mina recensioner av dom fem tidigare böckerna, i kronologisk ordning. Jag tror att det är alla böcker av författaren som finns översatta till svenska. Utan ett ord, Alltför nära, Morgonen hon försvann, Vilseledd, och Tro dina ögon

Det är fem år sedan som en av Linwood Barclays böcker kom ut i Sverige, men nu så kom boken Sveket ut, som är den första boken i Promise Falls-trilogin. 

Jag tycker mycket om Linwood Barclays sätt att skriva. Om man ska jämföra honom med någon annan, (vilket man väl egentligen inte ska), så tycker jag att hans böcker påminner lite om böcker av Harlan Coben och Dean Koontz. 

Boken är spännande, välskriven, lättläst, har härlig humor i sig, och en hel del cliffhangers i kapitelsluten. 

Det enda som är lite negativt med boken, det är att boken har en cliffhanger även i slutet av boken, och jag antar att det kommer att vara så även i bok två, eftersom det är en boktrilogi. 

Men jag rekommenderar absolut boken, precis som jag gör med författarens tidigare böcker. 

Och jag längtar redan efter att läsa dom två återstående böckerna i trilogin, så jag får veta hur det kommer att gå. 

(Britt-Marie Bim Kullin) 

———

Betyg: 4 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en pappersbok i inbundet format, från Bokförlaget Louise Bäckelin förlag.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

One Response to Linwood Barclay – Sveket – (Broken Promise)

  1. […] är den andra delen i Promille Falls-trilogin. Den första boken i serien heter Sveket och här är en länk till min recension av den boken. Ser fram emot den tredje och avslutande boken i […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: