Erica Ferencik – Floden om natten – (The River At Night)

———  

Floden om natten

———

Erica Ferencik – Floden om natten – (The River At Night) – (2018) – (2016) – (Genre: Amerikansk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”Winifred Allen behöver verkligen en semester. När hennes bästa tjejkompisar planerar en adrenalinfylld resa till Maines vilda skogar ser hon ingen anledning till att inte tacka ja. Tillsammans med en snygg guide ger sig tjejerna iväg, med en plan om att pröva på forsränning i den amerikanska vildmarken. Men den vackra natursemestern förvandlas snart till en mardröm: en fruktansvärd olycka gör att gänget förlorar sin flotte och allt som de behöver för att klara resan. Plötsligt är de ensamma, med endast hemligheter och livslånga lögner som sällskap. Och när mörkret faller kryper obehagligheterna fram. Vad döljer egentligen floden om natten?

Floden om natten är den amerikanska författaren Erica Ferenciks första renodlade thriller. En mörk historia med fantastiska miljöer och starka karaktärer som tar ordet bladvändare till en helt ny nivå.”

(Kopierat från printzpublishing.se)

——–

Det här är en bok som fick mig att tänka på den gamla klassiska filmen Deliverance (Den sista färden) från 1972. Ni som är lite äldre vet vilken film jag menar. Boken Floden om natten känns lite som en modern variant av filmen, fast som bok, och med kvinnor i huvudrollerna. 

Jag tyckte väldigt mycket om boken. Den är väldigt spännande, absolut inte förutsägbar, och det är mycket bra miljö- och naturbeskrivningar. Relationerna mellan kvinnorna är också väldigt väl beskrivna. 

Rekommenderas absolut för spännande, lättläst och fängslande läsning. 

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 4,5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en pappersbok i inbundet format, från Bokförlaget Printz Publishing.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den:  GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden),  Bokus (inbunden). 

——— 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: