Anna Jansson – För dem jag älskar

——— 

För dem jag älskar

———

Anna Jansson – För dem jag älskar – (2018) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kortroman)

———

”Emma kommer till Gotland för att hälsa på sin mormor – den enda hon kan anförtro sin hemlighet. Åttiofyraåriga Majken känner alla i den lilla byn och vet vad som försiggår. Nu när hennes älskade barnbarn har fått bekymmer är hon full av oro. Samtidigt närmar sig det stora midsommarfirandet och som alltid blir det knytis. Flyktingarna från förläggningen är inbjudna, men två av dem håller sig på sin kant. Majken gör allt för att de ska känna sig välkomna. Har de några särskilda skäl för att inte vilja vara med i gemenskapen? Vad döljer de båda männen som har bosatt sig i Jakobssons gamla ödehus? Dramat som skakar Gotland i kortromanen ”För dem jag älskar” hade ingen kunnat föreställa sig. Vad är vi beredda att göra för dem vi älskar? Finns det någon gräns när livet står på speI? Succéförfattaren Anna Jansson skriver om Sverige idag och om kärleken när den ställs på sin spets.

Anna Jansson är född och uppvuxen i Visby men numera bosatt i Örebro. Hon arbetade i många år som sjuksköterska parallellt med sitt skrivande. Idag är hon författare på heltid och vid sidan om sitt författarskap föreläser hon i etikfrågor runt om i landet.

Mest känd är Anna Jansson för sina många kriminalromaner om Maria Wern, som har sålt i närmare tre miljoner exemplar och är översatta till 15 språk. Böckerna har gjort succé som tv-serie och film med Eva Röse i huvudrollen. Anna Jansson har även skrivit en barnboksserie om Maria Werns son som heter Emil Wern – detektiv.

Med Ödesgudinnan på Salong d’Amour (2014) gav sig Anna Jansson in i en ny genre, feel good. Det har blivit en serie romaner om hårfrisörskan Angelika Lagermark, som agerar äktenskapsmäklerska i Visby på sin salong.”

(Kopierat från bonniersbookery.se)

——–

Boken För dem jag älskar är en av tre böcker som ingår i boktrilogin, Tre författare om samtidens största rädsla – Svensk terror – När det värsta händer, från det nya bokförlaget Bonnier Bookery. Dom andra två böckerna är, Processen av Malin Persson Giolito, och Stockholm Odenplan av Jonas Bonnier. Alla tre böckerna är kortromaner på cirka etthundra sidor. 

(Bonnier Bookerys utgivning kommer att bestå av underhållande skönlitteratur i både kortare och längre format, följetonger och upplysande fackböcker. Alla titlar utkommer som e-bok och ljudbok.)

För dem jag älskar är en bra, lättläst, och tänkvärd liten berättelse om både terror och kärlek. 

Rekommenderas absolut. 

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 4 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i pdf-format, från Bokförlaget Bonniers Bookery.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibrisBokus

——— 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: