Johan Theorin – Swedish Love – Filmhelgen

——— 

Swedish Love - Filmhelgen

———

Johan Theorin – Swedish Love – Filmhelgen – (2018) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kortroman)

———

”Efter fem år är filmstjärnan Venus Willendorf tillbaka. När hennes gamle vapendragare Ted Wetter ringer så ställer hon upp till slut. Veteranerna Venus och Ted ska spela in ”Herr Arnes penisar” tillsammans med tre unga amatörer i den ensligt belägna villa som Ted har hyrt för helgen. Det är årets sista porrfilmning, sent i december och borde vara ett enkelt jobb.

Johan Theorin har skrivit ett mörkt relationsdrama i kortromanens form, en berättelse om en grupp människor som isoleras av en snöstorm och tvingas konfrontera sina livsval. Han är tidigare mest känd för böckerna i Ölandskvartetten och har mottagit både Glasnyckeln och International Dagger Award för sina kriminalromaner.

Swedish Love – filmhelgen ställer frågor om vem som har makten, om kvinnor och mäns möjligheter till fria livsval och vad som ryms inom kärlekens råmärken.” 

(Kopierat från bonniersbookery.se)

——–

Johan Theorin är en författare som jag tycker om. Har läst alla hans tidigare böcker, dom fyra böckerna i Ölandsserien, den fristående Sankta Psyko, och hans novellsamling På stort alvar. Och jag har tyckt mycket om alla dom sex böckerna. 

Nu har Johan Theorin utkommit med en kortroman hos nya bokförlaget Bonnier Bookery. 

Bonnier Bookerys utgivning kommer att bestå av underhållande skönlitteratur i både kortare och längre format, följetonger och upplysande fackböcker. Alla titlar utkommer som e-bok och ljudbok.

Boken Swedish Love – Filmhelgen, handlar om en grupp människor i ett ensligt hus på landet, där en porrfilm ska spelas in. Boken kallas ett mörkt relationsdrama, och det tycker jag är en bra beskrivning. 

Rekommenderas absolut.  

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 4 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i epub-format, från Bokförlaget Bonniers Bookery.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibrisBokus

——— 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: