Maria Sveland – Bitterfittan 2

——— 

Bitterfittan 2

———

Maria Sveland – Bitterfittan 2 – (2017) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

———

”Ta betäckning; Bitterfittan är tillbaka!

Tio år har gått sedan Sara lämnade man och barn för en veckas tankepaus på Teneriffa. När vi nu åter möter Sara har hon skilt sig. Men att börja om livet som ensamstående är betydligt mer komplicerat än vad hon kunnat ana. Kärnfamiljsnormen är stark, och att leva ut sin lust väcker provokation och ilska hos omgivningen. Då är det skönt att ha likasinnade vänner att diskutera med, tills någon ändå måste vråla: ”Ni kallar er feminister och är smarta och fantastiska – ändå handlar era samtal till största delen om män!” Hur sjutton blev det så?

Medan Bitterfittan var en uppgörelse med våra ojämställda kärleksrelationer och familjeliv gör Bitterfittan 2 upp med samhällets svartvita syn på skilsmässa och den förbannade sexistiska socialiseringen. Det är en berättelse om lust, viljan att älska och bli älskad, mod och sårbarhet.” 

(Kopierat från pocketforlaget.se)

———

Av Maria Sveland har jag läst några böcker tidigare. Boken Happy, happy, en bok om skilsmässa, som hon skrev tillsammans med nio andra kvinnor. Boken Systrar och bröder. Boken Att springa. Och så förstås Bitterfittan. (Länkarna går till mina recensioner av böckerna). 

Nu har jag läst fortsättningen på Bitterfittan, Bitterfittan 2. Tyvärr så tyckte jag inte att den var riktigt lika bra som den första boken. Och inte heller lika bra som hennes tidigare böcker. 

Men boken är ändå absolut läsvärd, det tycker jag. Så jag kan rekommendera den. Men läs helst den första boken innan. 

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 3 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en pappersbok i pocketboksformat, från Bokförlaget Pocketförlaget

———

Och här är några länkar, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (pocket)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (pocket)Bokus (e-bok)

——— 

One Response to Maria Sveland – Bitterfittan 2

  1. […] happy, en bok om skilsmässa,(4) Systrar och bröder, (4,5) Att springa,(5) och Bitterfittan 2. (3) (Inom parenteserna finns betygen som jag gav […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: