Catrine Tollström – Loppet

——— 

———

Catrine Tollström – Loppet – (2017) – (Svensk Skönlitteratur / Roman)

———

”Loppet.

En av segerfavoriterna kommer att dö under Vasaloppet. 

Skidåkarna står beredda och när som helst går startskottet för årets största skidevenemang. Vad de inte vet är att det har framförts dödshot mot en av dem. Den grävande journalisten Åse Nordenskiöld känner till hoten och ger sig ut i spåret för att bevaka vad som sker.

Åses sambo, kameramannen Tim, blir en av det första som förstår att något har hänt – den segertippade vitryssen Bogdan Matvejich Ivanov syns inte längre i bild. Ett intensivt sökande inleds och inom kort gör polisen fynd som tyder på att han har blivit kallblodigt avrättad. Mitt i kaoset upptäcker Tim att också Åse är försvunnen.

Inte långt därifrån tvingas Åse fly för sitt liv. Någon vill till varje pris hindra henne från att berätta vad hon vet. Samtidigt pekar polisens spår allt tydligare mot en misstänkt – Åse Nordenskiöld.

Bakom bladvändande spänning handlar Loppet om vad saknad kan göra med människor och om kärlekens förmåga att läka, ibland.”

(Kopierat från harpercollins.se)

——–

Loppet är Catrine Tollströms andra skönlitterära bok. Jag läste hennes första bok, Bödeln Frälsaren Observatören för drygt fyra år sedan, och jag tyckte väldigt mycket om den. Här är en länk till min recension av den boken. Nu finns den nyutgiven hos ett nytt förlag, lite omarbetad, och under ett nytt namn, Experimentet. Här är en länk till den boken hos bokförlaget

Loppet är också en mycket bra bok. Den är helt fristående från författarens första bok, även om några av personerna i den boken, bland annat huvudpersonen Åse Nordenskiöld, även är med i den här boken. 

Boken Loppet är spännande, lättläst, välskriven, och har härliga karaktärer. Starka kvinnor är ju liksom aldrig fel att ha som huvudpersoner. Lite annorlunda miljö också, med ett dödshot i Vasaloppet. 

Jag rekommenderar varmt boken Loppet, och jag rekommenderar även varmt Catrine Tollströms första bok Experimentet

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 4 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en pappersbok i pocketboksformat, från Bokförlaget HarperCollins Nordic.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (pocket)Adlibris (e-bok)Bokus (pocket)Bokus (e-bok)

——— 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.