Åsa Hellberg – Sonjas andra chans

——— 

———

Åsa Hellberg – Sonjas andra chans – (2017) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

———

”Åsa Hellberg har sedan 2012 gått i täten för den svenska feelgoodgenren som kretsar kring livet runt femtio. Hundratusentals läsare har älskat böckerna om miljardärskan Sonja, som efter sin död förändrar livet för sina bästisar. Nu är Rebecka, Maggan och Susanne – och Sonja – äntligen tillbaka i en fristående roman full av värme och livsglädje.

Sju år efter Sonjas död – och arvet som bland annat gav hennes bästa vänner ett hotell i London, ett fantastiskt hus på Mallorca och en restaurang i Paris – tampas Sonjas vänner med livet. Alla tre behöver en förändring, och de vet att det är dags att uppfylla Sonjas sista önskan: att sprida hennes aska runtom i världen. Under resans gång, i brev efter brev från Sonja, målas hennes hemliga och passionerade kärlekshistoria upp och berör dem djupt.

Samtidigt sker saker på vännernas hemmaplan som ingen av dem räknat med, och plötsligt är deras vänskap det enda bergfasta och bestående. Allt eftersom resan tar dem ut i världen tvingas Rebecka, Maggan och Susanne ta livsavgörande beslut. Och varken slukhål i Norge, katastrofer på Haiti eller spontandans i Madrid kan stoppa dem från att ge Sonja – och sig själva – en andra chans.

Sonjas andra chans är en härlig roman om kvinnlig vänskap och kärlek efter femtio. Om det självklara i att luta sig mot sina vänner, både i glädje och i sorg, och om att våga förändra sitt liv.” 

(Kopierat från forum.se)

———

Det här är Åsa Hellbergs sjunde bok. Sex romaner och en dokumentär bok har hon hittills gett ut. Och det här är den tredje boken om Sonja och hennes tre vänner. Boken kan läsas fristående, men jag tror att man får ut mycket mer av den, om man läser alla tre böckerna i serien i rätt ordning. Den första boken är Sonjas sista vilja, och den andra boken är Sonjas hemlighet. (Länkarna går till mina recensioner av böckerna). 

Övriga böcker som Åsa Hellberg har skrivit är dokumentären Casanovas kvinna, och så dom tre romanerna En liten värld, Toscana tur och retur, och Gloria. Och dom tre romanerna är helt fristående böcker. 

Jag tycker mycket bra om alla Åsa Hellbergs romaner. Men allra bäst så tycker jag nog om serien om Sonja och hennes vänner. 

Den här boken, liksom alla Åsa Hellbergs tidigare böcker, handlar om kvinnor i femtioårsåldern. Dom är romaner med lite romance och mycket feelgood i sig. Dom är lättlästa, romantiska, småroliga, rörande, snabblästa, fartfyllda och fyllda med värme och vänskap.

Rekommenderar absolut alla Åsa Hellbergs böcker.  

(Britt-Marie Bim Kullin) 

———

Betyg: 4 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en pappersbok i inbundet format, från Bokförlaget Forum.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

———

2 Responses to Åsa Hellberg – Sonjas andra chans

  1. […] är en länk till min recension av hennes sjunde bok, Sonjas andra chans, och i det inlägget finns även länkar till alla dom övriga […]

  2. […] Sonja och Rebecka utspelar sig före dom tre böckerna Sonjas sista vilja, Sonjas hemlighet, och Sonjas andra chans. Så har man läst den trilogin är den här boken helt klart läsvärd, då man får veta lite […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: