Mikael Strömberg – De förjagade

——— 

 

———

Mikael Strömberg – De förjagade – (2017) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

———

”I december 1917 skickas en grupp svenska soldater till en utpost i Norrbotten, där en hemlig transaktion med Ryssland ska äga rum nära gränsen till Finland. Vid ankomsten upptäcker de dessvärre att uppdraget inte tycks vara av fredlig karaktär. Någonting allvarligt har hänt i lägret. De finner spår som visar tecken på strid. Isolerade och ansatta av meterdjup snö, sträng kyla och evigt nattmörker, står de nu inför ett okänt hot.

Mikael Strömberg (f. 1976) Är uppvuxen i Norrtälje och bor i dag i södra Stockholm med sin fru och deras två barn. Han debuterade 2011 med den hyllade skräckromanen Vätten och har sedan dess Även skrivit Inmurad och Vad gör dina barn när du sover? (Återutgiven i pocket på Lind & Co, 2017). I hans böcker förenas vardagsrealism med övernaturliga element.”

(Kopierat från lindco.se)

——–

Boken De förjagade är den femte boken som jag läser av Mikael Strömberg. För sex år sedan så läste jag författarens debutbok, Vätten, som jag tyckte mycket, mycket om. Sen för fem år sedan så läste jag Mikaels andra bok, Inmurad, som jag också tyckte väldigt mycket om. För två år sedan så läste jag Strömbergs tredje bok, Vad gör dina barn när du sover?, och även den boken var riktigt bra. Slutligen så läste jag förra året, författarens fjärde bok, Sattyg, som jag tyckte var helt okej, fast det var en barn- och ungdomsbok. 

Mikael Strömbergs nyaste bok, hans femte, heter De förjagade, och den utspelar sig under december 1917 i Norrbotten. Och jag tyckte om även den här boken av författaren. Om man ska rangordna böckerna, (vilket man förmodligen inte ska, men jag gör det ändå), så tycker jag om hans böcker i den här ordningen, Vätten, Inmurad, De förjagade, Vad gör dina barn när du sover?, och Sattyg

De förjagade är riktigt spännande, med en krypande otäck känsla i sig. Och allt var inte riktigt som jag trodde från början. Men jag ska ju förstås inte spoila någonting här. 

Kan absolut rekommendera boken till alla som tycker om skräck och thrillers. Och jag rekommenderar ju givetvis även Mikael Strömbergs tidigare utgivning. 

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 4 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en pappersbok i inbundet format, från Bokförlaget Lind & Co.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: