Christoffer Holst – För oss är natten ljus

——— 

 

———

Christoffer Holst – För oss är natten ljus – (2017) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

———

”Kan världens bästa stad laga världens värsta familj?

När familjen Brickman äntligen ska lämna USA och åka hem till Sverige efter den pliktskyldigt besökta begravningen av de vuxna barnens farfar nås de av beskedet att Norwegians piloter har gått ut i strejk. De är strandsatta i New York.

En dröm för många, men en mardröm för Oliver.

Han försöker ignorera det faktum att han tvingas dela rum med sin pensionärstorra syster, krisande mamma, nya unga styvmor och kärlekskranka pappa och istället fokusera på att han faktiskt är i New York. Möjligheternas och musikalernas stad. Och att drömmen om ett liv på Broadway plötsligt känns inom räckhåll.

Under fyra dagar ställs allt på ända bland gula taxibilar, nätter på Brooklyn Bridge och glittrande storstadsgator. För oss är natten ljus av Christoffer Holst är en feelgood-roman om drömmar, förälskelse, familjeband och försoning.”

(Kopierat från bokfabriken.se)

——–

Boken För oss är natten ljus är Christoffer Holsts tredje bok. Jag har även läst hans två tidigare böcker, Mitt hjärta går på och Mindfullness för losers. (Länkarna går till mina recensioner av böckerna). 

Jag tyckte väldigt mycket om författarens första bok. Och jag tyckte även om Christoffers andra bok. 

Och jag tyckte även nu mycket om hans tredje bok. Den är inte riktigt lika bra som den första boken, men den är klart bättre än den andra boken, tycker jag. 

Christoffer Holst skriver härlig feelgood. Mycket lättläst och väldigt underhållande. Bra och trovärdiga karaktärer har han också i sina böcker. Hans böcker är lätta att tycka om, om man vill ha lättsam underhållning, men ändå med ett visst djup. 

Så jag rekommenderar varmt den här boken, liksom jag gör med författarens tidigare böcker. Och jag ser fram emot kommande böcker av Christoffer. 

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 4 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en pappersbok i formatet danskt band, från Bokförlaget Bokfabriken.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (danskt band), Adlibris (e-bok)Bokus (danskt band), Bokus (e-bok)

——— 

One Response to Christoffer Holst – För oss är natten ljus

  1. […] Här är länkar till mina recensioner av dom tidigare böckerna: Mitt hjärta går på, Mindfulness for losers, och För oss är natten ljus.  […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: