Sara Lövestam – Finns det hjärterum

——— 

———

Sara Lövestam – Finns det hjärterum – (2017) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

———

”Kouplan vill aldrig mer tänka på livet han en gång levde. Han har sitt uppehållstillstånd nu, och detektivuppdragen har bytts ut mot praktik på Farsta bibliotek. Jo, en sak lämnar fortfarande inte hans tankar: Vad har hänt hans bror?

I Uppsala vaknar Victor Holmberg kallsvettig om nätterna. Hans förflutna släpper honom inte. Just när han trodde att det fruktansvärda var bakom honom, kommer de igen med förnyad kraft. Männen som aldrig slutar söka.

I en trea i Hagsätra bor fem afghaner, tre afrikaner och två östeuropéer. För femton kronor i timmen städar de, lagar mat och serverar, duckar för gränspoliser och chefers chefer. När en av dem mördas är det som om det aldrig har hänt.

I sökandet efter sin bror befinner sig Kouplan plötsligt i sitt sista detektivuppdrag, och tvingas möta skuggorna igen. Kanske har de aldrig lämnat honom.

Finns det hjärterum är den fjärde och sista delen om den ovanlige detektiven Kouplan och hans liv.”

(Kopierat från piratforlaget.se)

——–

Finns det hjärterum är den fjärde och avslutande boken i serien om Kouplan av Sara Lövestam. Jag rekommenderar varmt serien, som definitivt ska läsas från början. Böckerna i rätt ordning är: Sanning med modifikation, Önska kostar ingenting, Luften är fri, och Finns det hjärterum. Länkarna går till mina recensioner av böckerna. 

Böckerna om Kouplan är verkligen en annorlunda bokserie. Det är ju på ett sätt en sorts detektivroman. Men det är ju minst lika mycket ett drama. 

Bokserien är välskriven, lättläst, spännande, och gripande. Det är mycket hjärta och djup i böckerna. Och det handlar till stor del om samhällsproblem och utsatta människor. 

Jag kommer att sakna Kouplan, nu när serien är avslutad. Men jag tycker att författaren avslutade bokserien på ett mycket bra sätt. 

Och eftersom jag även älskar alla Saras Lövestams fristående böcker, så vet jag ju att jag har många andra bra böcker att se fram emot i framtiden. 

Och jag rekommenderar som sagt var ALLA författarens böcker. 

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i pdf-format, från Bokförlaget Piratförlaget. 

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

2 Responses to Sara Lövestam – Finns det hjärterum

  1. Gunilla skriver:

    En trevlig helg önskar jag dig!
    Själv skall jag se Idol som vanligt och något gott att äta.
    Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.