Katarina Wennstam – Gänget

——— 

———

Katarina Wennstam – Gänget – (2017) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”Nu är de vuxna, med fruar, karriärer, barn. Men de träffas fortfarande och håller ihop, killarna som en gång utgjorde Gänget. Så försvinner en av dem, och advokat Shirin Nouri blir plötsligt indragen i en historia där det förflutna gör sig påmint med brutal kraft.

Vad hände den där kvällen på Fåfängan för nästan tjugo år sedan?

Katarina Wennstams nya spänningsroman är ett drama om skuld och skam, och om gruppens livsfarliga inverkan på individen.” 

(Kopierat från albertbonniersforlag.se)

——–

Katarina Wennstam är verkligen en av mina absoluta favoritförfattare. Det här är den tolfte boken som jag har läst av henne. Det är den åttonde spänningsromanen. Sen har jag dessutom läst en ungdomsbok och tre stycken dokumentära faktaböcker. 

Jag har tyckt väldigt mycket både om ungdomsboken och om hennes dokumentära böcker. Men det är ändå hennes spänningsromaner som jag tycker allra bäst om. 

Hon har ett fantastiskt sätt att skriva romaner på, som inte liknar många andras. För det är alltid en lättläst, spännande och oförutsägbar spänningshistoria i böckerna. Men det är också väldigt mycket sanning i böckerna, som nästan alltid handlar om mäns våld mot kvinnor. Böckerna speglar alltid verkligheten, och det är det som gör dom så otroligt bra. 

Och hennes nya bok, Gänget, är inget undantag, för den är precis lika bra som dom tidigare böckerna. Även den handlar om mäns våld mot kvinnor. Och om män i grupp. 

Gänget är en fristående fortsättning på serien med Shirin Nouri och Charlotta Lugn i huvudrollerna. Boken innan denna är Skymningsflickan

Rekommenderar absolut boken, precis som jag gör med Katarina Wennstams alla tidigare böcker. 

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i epub-format, från Bokförlaget Albert Bonniers Förlag.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

2 Responses to Katarina Wennstam – Gänget

  1. Majsan skriver:

    Jasså du gav den en 5:a i betyg!!! Jag är i slutet av boken nu men tycker den är ovanligt seg…..brukar gilla hennes böcker annars.. men denna var jag nära att slänga undan redan efter halva boken.Jaja tur vi har olika smak!!😄
    Ha en fortsatt trevlig helg.💓

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: