Fredrik Backman – Vi mot er

——— 

———

Fredrik Backman – Vi mot er – (2017) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

———

””Har du sett en stad falla? Vår gjorde det.

En ung man gjorde något fruktansvärt och vi gick vilse. Det här är historien om det som hände efteråt, från midsommar till julafton. Den kommer handla om en ishall och om alla de hjärtan som slår runt den, om människor och hockey och hur de turas om att bära varandra. Om att falla och resa sig. Om oss, vi som drömmer och slåss. Några kommer bli förälskade och några förkrossade, vi kommer ha våra bästa dagar och våra allra värsta. Den här stan kommer jubla, men den kommer också börja brinna. Det kommer komma en fruktansvärd smäll.

En bil kommer köra för fort genom natten. Vi kommer säga att det var en trafikolycka, men det kommer vara en lögn. Olyckor sker av en slump, och den här kommer vi veta att vi hade kunnat förhindra. Den här kommer vara någons fel.

Människor vi älskar kommer dö, vi kommer begrava våra barn under våra vackraste träd.

Det här är sagor från Björnstad. Alla de ljusaste och alla de mörkaste. Alla vi har.”

Med Björnstad hyllades Fredrik Backman av både läsare och kritiker. Nu är han tillbaka med den fristående uppföljaren Vi mot er. En berättelse om lojalitet, vänskap och kärleken som förändrar allt. ”

(Kopierat från forum.se)

——–

Den här boken hade jag skyhöga förväntningar på. Jag älskade den första boken i serien, Björnstad, och jag hoppades verkligen på att den här fristående fortsättningen skulle vara lika bra. Och det var den. 

Jag älskar ju allt Fredrik Backman skriver. Han är en helt outstanding författare, enligt mig. Här är länkar till mina recensioner av hans tidigare böcker: En man som heter Ove, Saker min son behöver veta om världen, Min mormor hälsar och säger förlåt, Britt-Marie var här, Och varje morgon blir vägen hem längre och längre, och den första boken i den här serien, Björnstad.

Har älskat Fredrik Backmans texter sedan jag läste hans text Personligt meddelande för sex år sedan. Den gick rakt in i mitt hjärta, och det gör allting som Fredrik skriver. Kan även rekommendera hans Sommar i P1 som sändes den 30 juli i år. Och även hans texter på Instagram, Twitter, och Facebook. Allt han skriver berör, tycker jag.

Vi mot er är ju en fristående uppföljare till Björnstad. Men jag tycker absolut att man ska läsa Björnstad först. För den handlar ju om samma personer, och mycket av det som hände i första boken, kommer tillbaka i den här boken.

Boken är oerhört berörande. Jag satt med tårarna i ögonen så många gånger under läsningen, och jag har inte gråtit så mycket till en bok på ett år. Senast var när jag läste den första boken i serien. 

Men självklart så finns ju även humor i boken. Fredrik Backmans lite speciella, härliga humor. 

Ett oerhört stort hjärta finns förstås också i boken. Som alltid i Fredriks böcker. Och böckerna om Björnstad borde verkligen läsas av ALLA. Och speciellt av pojkar och män inom idrottsrörelsen och skolan. 

Allt som jag skrev om den första boken i serien, Björnstad, gäller även den här boken. Så läs gärna min recension om den boken. 

Och jag längtar redan efter den tredje boken om alla människorna i staden Björnstad och grannstaden Hed. 

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 5 av 5. (Fanns det ett högre betyg, så skulle jag ge det).

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en pappersbok i inbundet format, från Bokförlaget Forum.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

One Response to Fredrik Backman – Vi mot er

  1. […] Rekommenderar även ALLT som Fredrik Backman skriver. Här är länkar till mina två senaste recensioner, av böckerna Och varje morgon blir vägen hem längre och längre, och Vi mot er.  […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.