Ingrid Elfberg – Monster

——— 

 

———

Ingrid Elfberg – Monster – (2016) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”Polisen Erika är sjukskriven och åker hem till Norrland tillsammans med sin hund Boss. Hon har inte berättat för någon att hon är gravid efter den våldtäkt som hennes man utsatte henne för.

Snart dras hon in i den lokala utredning av det som först ser ut att vara ett makabert självmord på en gammal avrättningsplats i Östersund. När ytterligare en man tagit sitt liv på en forntida offerplats i Göteborg börjar man se ett samband. De upptäcker att det andra offret fått en film där det första offret torteras. Vad har offren gemensamt? Kommer de att bli fler?

Erikas äldre bror blir polisens huvudmisstänkte och hon blir besatt av att hitta sanningen. Allt som binder offren samman är att de gått i samma klass som barn, och det finns många frågetecken kring skolklassen. Rektorn dog i en märklig skidolycka på sjuttiotalet, två i klassen har tagit sina liv, och ytterligare en är spårlöst försvunnen. Erikas privata utredning leder henne till sin brors barndom som kantats av mobbing. Hon upptäcker konsekvenserna av vuxenvärldens oförmåga att se sånt som är plågsamt, och av att vända ryggen till och blunda.

Monster är en psykologisk thriller om mobbning och vem man kan bli när man aldrig blir sedd.”

(Kopierat från bokfabriken.se)

——–

Monster är Ingrid Elfbergs fjärde bok, och det är den andra som jag läser av henne. Missade hennes första och andra bok, men den tredje, Den du borde frukta, läste jag, och här är en länk till min recension av den boken. 

Jag tyckte mycket om boken Den du borde frukta, och jag tyckte även mycket om den här boken, Monster

Boken är välskriven och lättläst. Den är spännande och har trovärdiga karaktärer. Boken är riktigt ruskig, men även gripande. 

Jag rekommenderar varmt boken, och kommer definitivt läsa mer av Ingrid Elfberg. 

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 4 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en pappersbok i inbundet format, från Bokförlaget Bokfabriken.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den:  GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

One Response to Ingrid Elfberg – Monster

  1. […] döden skiljer oss åt, har jag inte läst. Men den tredje, Den du borde frukta, och den fjärde, Monster, har jag läst. Länkarna går till mina recensioner av […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: