Anne-Marie Schjetlein – Döden den bitterbleka

——— 

 

———

Anne-Marie Schjetlein – Döden den bitterbleka – (2016) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”Du och jag Andreas, vi kommer få det så bra.
Hon tryckte kroppen mot honom, andades förföriskt i hans öra och viskade: Du kommer älska mig, bara mig.

Trots att Andreas inte sett skymten av Petra på ett år kan han inte slappna av. Sorgen efter hustruns självmord har blivit hanterbar. Livet har ljusnat lite, men Petras sista ord gnager. Hon mördade för att komma honom nära, ändå har han inte kontaktat polisen. Om du gör det kommer jag tillbaka. Men inte till dig. Utan till dina kära söner. Så Andreas tassar på tå, tvekar inför de relationer som lockar, osäker på vad som kan väcka Petras vrede.

Halmstad plågas av ett pedofilrykte. Som kirurg tvingas Andreas ta emot skadade pojkar på sjukhuset. Utnyttjade kroppar. Oron växer sig större, ockuperar hans kropp. En pedofil. Kan Petra verkligen ha någonting med det här att göra?

Döden den bitterbleka är en psykologisk spänningsroman i sjukhusmiljö. Med fingertoppskänsla för dramatik, relationer och vardagsrealism trollband Anne-Marie Schjetlein både läsare och kritiker med sin debut, Döden kvittar det lika. Döden den bitterbleka är den andra, fristående boken i serien om den kantstötta villaidyllen i Tylösand.”

(Kopierat från bokfabriken.se)

——–

För lite drygt ett och ett halvt år sedan så läste jag Anne-Marie Schjetleins debutbok, Döden kvittar det lika, och jag tyckte att den var helt okej. 

Nu har jag läst den fristående fortsättningen, Döden den bitterbleka, och den tyckte jag var ungefär som den första boken, eller kanske något bättre. 

I september så kommer den tredje boken om kirurgen Andreas, en fristående fortsättning på dom två första böckerna, och den boken heter Döden ingen ser. Och den kommer jag säkerligen också att läsa. 

Rekommenderar böckerna till alla som tycker om lättlästa svenska kriminalromaner som delvis utspelar sig i sjukhusmiljö. 

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 3,5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en pappersbok i inbundet format, från Bokförlaget Bokfabriken.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den:  GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

One Response to Anne-Marie Schjetlein – Döden den bitterbleka

  1. […] Jag har läst dom två tidigare böckerna, och här finns länkar till mina recensioner av dom. Den första boken heter Döden kvittar det lika, och den andra heter Döden den bitterbleka.  […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: