PeKå Englund – Några rader till Svartåns finaste krokodil

——— 

———

PeKå Englund – Några rader till Svartåns finaste krokodil – (2016) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

———

”Redaktionschefen Nick är degraderad till reporter och gör livet surt för alla på tidningen. Humöret blir bara sämre ju närmare ettårsdagen av sonen Benjis död kommer.

Hemma är han mer tillbakadragen och har flyttat ut ur sovrummet och ner i källaren och umgås med sin fru via Facebook. Ena dottern har flytt till Australien. Den andra försöker han förtvivlat återupprätta sig själv som pappa till utan att lyckas. Men kanske kan Håkan Hellströms musik öppna dörren till både Nicks och dotterns hjärta när de försöker överleva att familjens sexåring inte finns mer?

Det finns en ljusglimt i tillvaron: chefens leende. Hon kallas Krokodilen och han räknar hennes tänder i smyg. Två, fyra, sex, åtta hur stort kan det där underbara leendet egentligen bli? Och är det så smart att röka upp dotterns hasch och trassla till det om han vill få reda på det?

PeKå Englund följer upp framgången med debutromanen Född på en söndag med en rörande och djupt humoristisk roman om att våga ge livet en andra chans.” 

(Kopierat från norstedts.se)

———

Läste ut PeKå Englunds debutroman, Född på en söndag, häromdagen. Boken jag nu har läst, författarens andra bok, Några rader till Svartåns finaste krokodil, är helt fristående från den första boken. 

Precis som den tidigare boken så innehåller den här boken både humor och smärta, ytligt och djupt. och den är både välskriven och berörande. 

Rekommenderar absolut boken, dock tyckte jag nog att den förra boken var något bättre än den här. 

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 3,5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en pappersbok i inbundet format, från Bokförlaget Norstedts, och från författaren själv, PeKå Englund, på Bokmässan i Göteborg 2016. 

———

Och här är några länkar, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (pocket)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (pocket)Bokus (e-bok)

——— 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: