Karin Slaughter – De fördärvade – (Cop Town)

——— 

———

Karin Slaughter – De fördärvade – (Cop Town) – (2017) – (2014) – (Genre: Amerikansk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”De fördärvade.

Två kvinnliga poliser. En tid i förändring. En stad på randen till uppror. 

Det är 1974 och Atlanta skakas av ett brutalt polismord. Samtidigt undrar den unga polisen Kate Murphy om hennes första dag på jobbet också kommer bli den sista – att vara kvinna inom den mansdominerade polisen är allt annat än enkelt. Det vet redan Maggie Lawson, som gått i sina bröders fotspår och ständigt måste hävda sig inför deras cyniska blickar. När Kate och Maggie stängs ute från jakten på polismördaren når deras ilska och frustration slutligen kokpunkten. De startar en egen utredning. Snart blir de varse att de måste riskera allt för att bevisa att de har vad som krävs.

De fördärvade är en riktig käftsmäll till polisroman, skriven av mästaren på personporträtt, miljöbeskrivningar och spänning.”

(Kopierat från harpercollins.se)

——–

Författaren Karin Slaughter har skrivit cirka tjugofem böcker. Som jag har förstått det så finns endast åtta av dom översatta till svenska. Och av dom åtta så har jag läst fyra stycken. Triptyk, De vackraste, De fångade, och nu De fördärvade. (Länkarna går till mina recensioner av böckerna). Jag har tyckt mycket om dom tre tidigare böckerna som jag har läst av henne, och jag tyckte även mycket om den här boken. 

Den här boken handlar om två kvinnliga poliser i Atlanta i mitten på sjuttiotalet. Det handlar mycket om sexism, rasism, och homofobi. 

Mycket bra beskrivningar av miljöerna, fantastisk skildring av sjuttiotalsandan, och underbara kvinnoporträtteringar. Och förstås ett spännande kriminalfall. 

Rekommenderas absolut, precis som dom tidigare böckerna som jag har läst av författaren. 

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 4 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en pappersbok i inbundet format, från Bokförlaget HarperCollins Nordic.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

2 Responses to Karin Slaughter – De fördärvade – (Cop Town)

  1. […] Här är en länk till min recension av den fjärde boken som jag läste, och i det inlägget finns även länkar till mina recensioner av tre tidigare böcker.  […]

  2. […] av henne. Dom böckerna som jag har läst tidigare är Triptyk, De vackraste, De fångade, och De fördärvade. (Länkarna går till mina recensioner av böckerna). Jag har tyckt mycket om alla dom fyra […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.