Belinda Bauer – De vackra döda – (The Beautiful Dead)

———

———

Belinda Bauer – De vackra döda – (The Beautiful Dead) – (2017) – (2016) – (Genre: Engelsk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman) 

———

”Eve Singer är beroende av döden. Hennes karriär som kriminalreporter på TV är på väg att dala, och hon är beredd att ta till nästan vilka medel som helst för att tillfredsställa sin blodtörstiga publik.

Mördaren är också beroende av döden. Inte nog med att han fortsätter att döda. Han tillkännager dessutom sina makabra framträdanden i förväg, i syfte att visa upp döendets skönhet för världen.

När mördaren tar kontakt med Eve får hon den chans hennes karriär behöver: en unik möjlighet att vara först på plats när landets mest jagade mördare slår till nästa gång. Men snart inser hon att mördaren har två besattheter – och att hon är den andra…

De vackra döda är Belinda Bauers nya, fristående kriminalroman.”

(Kopierat från modernista.se)

———

Boken De vackra döda är den engelska författaren Belinda Bauers sjunde kriminalroman. Jag har läst alla hennes sex tidigare böcker, och tyckt mycket om dom allihopa. Här är en länk till min recension av den sjätte boken, Det slutna ögat, och i det inlägget finns även länkar till tidigare böcker. De vackra döda är helt fristående från tidigare böcker. 

Belinda Bauer är verkligen en av mina favoritförfattare bland engelska deckarförfattare. Jag gillar verkligen miljön i Belinda Bauers böcker, som ofta handlar om människor i arbetarklassen i England. Hon skriver väldigt lättlästa böcker, som är mycket välskrivna. Karaktärerna är trovärdiga och väl beskrivna. Böckerna är ofta rätt så mörka, grymma och blodiga. Och om dom ska kallas kriminalromaner eller psykologiska thrillers det vet jag inte riktigt. 

Rekommenderar absolut den här boken, och även hennes tidigare utgivning. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4,5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en pappersbok i inbundet format, från Bokförlaget Modernista.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: