Denise Rudberg – Sthlmqueens – Simone

——— 

———

Denise Rudberg – Sthlmqueens – Simone – (2017) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

———

”Simone och Christopher, ensamma mot världen. Visst kändes det så – till en början. Men det som Simone först tolkade som ett charmigt bevis på kärlek blir alltmer ett kontrollerande. Hon undrar om och hur hon ska kunna ta sig ur sitt kvävande förhållande.

Som tur är har hon sina vänner. Simone, Disa och Mercedes är Sthlmqueens, ett kompisgäng som hängt ihop i flera år. Med dem är livet mest en fest. Men att tackla både plugg, praktik och pojkvänsproblem blir för mycket, och när Simone får ett dramatiskt besked faller allt.

Simone är den andra boken i Sthlmqueens, en gripande och underhållande romanserie om vänskap som består när allt annat i livet rasar.” 

(Kopierat från forum.se)

———

Jag har läst nästan alla böcker som Denise Rudberg har gett ut. Alla vuxenböcker, och nästan alla ungdomsböcker. Och både dom hon har skrivit själv, och dom hon har skrivit tillsammans med andra. 

Gillar hennes sätt att skriva lättlästa böcker, som känns moderna. 

Hennes sex första böcker, två trilogier i chick lit-genren, tyckte jag mycket, mycket om. (Böckerna i den första trilogin heter Väninnan, Storlek 37, och O.S.A. Och böckerna i den andra trilogin heter Jenny S, Matilde, och Åse.) 

Hennes, hittills, sex böcker i elegant crime-genren, tycker jag också mycket om, och det kommer en sjunde bok i serien, i oktober. (Här är en länk till min recension av den sjätte boken, På sex meters djup.) 

Simone är den andra boken i trilogin Sthlmqueens. Den första boken heter Disa, och här är en länk till min recension av den

Jag tyckte om Disa, även om jag kanske inte tyckte att den var riktigt lika bra som författarens tidigare böcker. Och jag tyckte ungefär detsamma om Simone, även om jag tyckte att kanske Simone var snäppet bättre än Disa. 

Simone är kort, cirka 170 sidor, och mycket lättläst. Och jag rekommenderar den absolut för en stunds underhållningsläsning. Och jag ser fram emot den tredje och avslutande boken i trilogin. 

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 3,5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en pappersbok i formatet kartonnage, från Bokförlaget Forum.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (kartonnage)Adlibris (e-bok)Bokus (kartonnage)Bokus (e-bok)

———

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: