Mons Kallentoft & Markus Lutteman – Heroine

——— 

———

Mons Kallentoft & Markus Lutteman – Heroine – (2017) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”En belägrad förort. En försvunnen kvinna. En tidsfrist på 24 timmar. 

Stallhagen hösten 2016. Tunnelbanan har brunnit och bussarna kör inte längre in i området. De kriminella gäng­en har tagit över helt, och när en polisbil sprängs i luften sätter myndigheten stopp för alla utryckningar. Så sprids en film i sociala medier. I grymma bilder skändas en ung kvinna och lämnas för att dö. Polisen slår en järnring kring förorten. Kriminalinspektör Zack Herry på Särskilda enheten ger sig ensam in för att hitta henne innan den väldiga polisstyrkan drabbar samman med de tungt beväpnade gängen. Men onda krafter arbetar i det fördolda för att ge honom hans livs svåraste utma­ning.

Heroine är fjärde delen i Herkulesserien. När myten om Augeas stall förvandlas till en ultramodern thriller blir förorten den krigszon vi räds i våra värsta framtids­drömmar.”

(Kopierat från bookmarkforlag.se)

——–

Heroine är den fjärde boken i Herkulesserien. Dom tidigare böckerna är Zack, Leon, och Bambi. Jag har tyckt väldigt mycket om dom tre tidigare böckerna, och länkar här till mina recensioner av dom. Herkules, i den grekiska mytologin, utförde ju tolv stordåd. Och jag hoppas verkligen att det blir tolv böcker i bokserien också. 

Huvudpersonen i böckerna, kriminalinspektör Zack Herry på Särskilda enheten, är en mycket speciell polis och människa. Och även om man säkert kan läsa den här boken fristående, och med stor behållning, så tycker jag ändå absolut att man ska läsa serien från början, och i rätt ordning. För även om det är olika fall i böckerna, så har Zacks privata liv stor del i böckerna. 

Den här boken känns mycket aktuell, med tanke på dom många händelserna som har hänt i vissa utsatta förorter i Sverige. Det som utspelas i den påhittade förorten Stallhagen skulle ju kunna hända i flera förorter runt om i landet. 

Boken är oerhört spännande, mycket blodig, ibland gripande, väldigt våldsam, verklig och aktuell, välskriven och lättläst, och ibland känns det som om man tittar på en film när man läser boken. 

Jag tycker definitivt att det här är den bästa boken i serien, och den får högsta betyget från mig. 

Rekommenderar absolut hela bokserien från början, och jag ser redan fram emot nästa bok. 

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, i inbundet format, från Bokförlaget Bookmark.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

3 Responses to Mons Kallentoft & Markus Lutteman – Heroine

  1. […] Mons Kallentoft tillhör definitivt en av mina favoritförfattare. Jag följer både hans serie om Malin Fors, som han skriver ensam, och även serien om Zack, Herkulesserien, som han skriver tillsammans med Markus Lutteman. (Här är en länk till min recension av den fjärde och senaste boken i den serien, Heroine, och d….  […]

  2. […] fyra tidigare böckerna heter Zack, Leon, Bambi, och Heroine. Och jag har tyckt väldigt mycket om dom alla fyra. (Länkarna går till mina recensioner av […]

  3. […] Och serien planeras bli tolv böcker. Dom fem tidigare böckerna heter Zack, Leon, Bambi, Heroine, och […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.