Katarina Wennstam – Flickan på hotellet

——— 

———

Katarina Wennstam – Flickan på hotellet – (2017) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Ungdomsbok)

———

”En tjej som bara är ett år äldre än du har hittats död på ett hotell här i Vasastan. Valentina nästan kastade från sig några tallrikar ner i vasken och det skrällde till av porslinet. Någon har strypt henne. Och bara lämnat henne under ett täcke.

En sjuttonårig flicka har blivit mördad på ett hotellrum i centrala Stockholm. När sextonåriga Alexandra Skarp får höra det kan hon inte låta bli att tillsammans med sina bästa kompisar, Charlie och Bianca, börja nysta i fallet. Det leder dem rakt till hotellet där flickan hittades död och snart är de djupt indragna och kanske närmare förövaren än de önskat.

Katarina Wennstam är en av Sveriges mest framgångsrika författare och journalister. Hennes stora genombrott kom med boken Flickan och skulden – en bok om samhällets syn på våldtäkt, som hon också Augustnominerades för. Katarina Wennstam står alltid på tjejers sida och hennes spänningsromaner baseras på gedigen research och ofta verkliga fall. Nu när hon för första gången skriver för unga är det inget undantag.

Flickan på Hotellet är den första boken i en planerad trilogi om Alex Skarp.” 

(Kopierat från rabensjogren.se)

——–

Katarina Wennstam är ju verkligen en av mina absoluta favoritförfattare. Jag har läst alla hennes tio tidigare böcker, varav tre är dokumentära faktaböcker och sju är spänningsromaner. Flickan på hotellet är hennes elfte bok, och den första ungdomsromanen. 

Här är en länk till min recension av hennes senaste bok, före den här, Flickan och skammen, där det också finns länkar till mina recensioner av hennes tidigare böcker. 

Och jag tyckte mycket om den här boken, precis som jag har gjort med hennes tidigare utgivning. Boken kategoriseras som en ungdomsroman, men jag tycker absolut att den kan läsas med lika stor behållning av vuxna. 

Boken är den första delen i en planerad trilogi, och jag vill verkligen fortsätta att läsa serien om Alex Skarp. 

Rekommenderas. 

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 4 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en pappersbok i formatet danskt band, från Bokförlaget Rabén & Sjögren.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (danskt band)Adlibris (e-bok)Bokus (danskt band)Bokus (e-bok)

——— 

One Response to Katarina Wennstam – Flickan på hotellet

  1. […] Pojken på bron är den andra boken i en planerad trilogi, och en fristående fortsättning på boken Flickan på hotellet. (Här är en länk till min recension av den boken).  […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: