Peter Barlach – Carolines pris

——— 

———

Peter Barlach – Carolines pris – (2017) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

———

”Äntligen går affärerna lysande för krögaren Caroline! Efter en mängd motgångar och åtta månader i fängelse, verkar det som om hennes kaotiska liv är över. Anstalten, hennes senaste krog, är fullsatt varje kväll och drar gäster från hela Sverige.

Caroline har till och med råd att anlita en städfirma som drivs av den karismatiske hundälskaren Ilham.
Allt rullar på tills den dag då städerskan Zulfiya berättar om sin fasansfulla flykt till Sverige och att hon nu arbetar under slavliknande förhållanden. Kanske har Ilham Städ AB, som på pappret ser ut att skötas korrekt, något att dölja?
Caroline säger upp kontraktet med omedelbar verkan och anställer själv Zulfiya, trots att Ilham varnar henne för att det kan få farliga konsekvenser.
Så får Caroline ett paket med okänd avsändare. Innehållet får henne att förstå att en ny strid har börjat och att hon återigen kan tvingas betala ett högt pris.

Carolines pris är den fjärde, fristående boken om den charmiga och envisa Caroline, som alltid följer sitt hjärta.” 

(Kopierat från lindco.se)

——–

Det här är den fjärde boken om Caroline. Den kan säkert läsas fristående med stor behållning. Men jag tycker alltid serier med böcker vinner på att läsas från början och i rätt ordning. 

Jag har läst dom tre tidigare böckerna. Eller läst och läst, förresten, jag har lyssnat på dom tre tidigare böckerna som ljudböcker. 

Här är länkar till mina recensioner av dom tre tidigare böckerna om Caroline. Den första boken heter Det är jag som är Caroline. Den andra heter Konsten att vara Caroline. Och den tredje heter Nyckeln till Caroline

Och den här fjärde boken om Caroline, Carolines pris, den var precis lika bra som dom tre tidigare. Jag tycker väldigt mycket om Peter Barlachs sätt att skriva. Böckerna är mycket lättlästa, lite feelgood-liknande romaner, har en härlig humor i sig, men också mycket djup och allvar. Jag hoppas verkligen att författaren låter oss följa med i Carolines liv i flera kommande böcker. 

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 4 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en pappersbok i formatet storpocket, från Bokförlaget Lind & Co.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (storpocket)Adlibris (e-bok)Bokus (storpocket)Bokus (e-bok)

——— 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: