Sofie Sarenbrant – Bakom din rygg

——— 

———

Sofie Sarenbrant – Bakom din rygg – (2017) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”Sofie Sarenbrant påbörjar en helt ny psykologisk thrillerserie som utspelar sig i frisörmiljö.

Du avslöjar alla hemligheter för en person som står bakom din rygg med en vass sax i handen. Någon du inte känner, men som vet mer om dig än din egen partner. Någon som du inte behöver se i ögonen. En som inte har tystnadsplikt. Välj inte fel frisör.

Ingenting är sig likt på Stefanos populära friser­salong efter att Angelica börjar jobba där. Jenny, som länge har trånat efter Ste­fano, märker hur han nu blint lyder Angelicas minsta vink. Kort därefter börjar kunder med koppling till salongen att hittas mördade. Anklagelserna kastas fram och tillbaka mellan de tre frisörerna, men sanningen avslöjas inte förrän det är alldeles för sent.

Bakom din rygg är ett psykologiskt triangel­drama som utspelar sig på fashionabla Östermalm i Stockholm. Här frodas välstånd, men också falskhet och rivalitet. Och somliga har mer anledning än andra att röja folk ur vägen …”

(Kopierat från bookmarkforlag.se)

——–

Det här är Sofie Sarenbrants åttonde bok, och den är helt fristående från dom sju tidigare böckerna. Det här är den första boken i en planerad trilogi. Och kategorin är spänningsthriller, till skillnad mot författarens tidigare böcker, som har varit i genren kriminalromaner. Här är en länk till min recension av Sofies förra bok, Tiggaren, och där finns det även länkar till alla hennes tidigare böcker. 

Jag har tyckt mycket om alla Sofie Sarenbrants tidigare böcker. Och jag tyckte även om den här boken, även om jag kanske inte tyckte att den var riktigt lika bra som dom tidigare. 

Boken är ett triangeldrama i frisörmiljö på Östermalm. Och boken är uppbyggd så man får följa dom tre frisörerna i olika kapitel. Kunder till frisörerna hittas mördade, och vem är egentligen skyldig? Någon av frisörerna, eller någon helt annan? 

Bakom din rygg är mycket lättläst, och jag tyckte absolut att den var läsvärd. Och jag vill gärna läsa dom kommande böckerna i serien. 

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 4 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, i inbundet format, från Bokförlaget Bookmark.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

4 Responses to Sofie Sarenbrant – Bakom din rygg

  1. Pia Gummesson skriver:

    Den vill jag läsa☺

  2. Barbro skriver:

    Tack för tipset, den ska jag absolut ta och läsa. Vill även ge dig ett tips. Jag har precis lyssnat klart via storytel på den kanske mest överraskande rysaren på länge: Skalets röda strimma av Johanna Svanborg med gotländska Susanne Alfvengren som uppläsare. Ohyggligt spännande, otäck i stil med Cia Sigesgårds debutrysare: Inga kelgrisar, inga styvbarn och dessutom totalt oförutsägbar. Jag tycker själv att det är så kul när debutanter lyckas gripa tag i en, även om det var på ett otäckt sätt. Den kan jag varmt rekommendera dig!
    kram/
    B

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: