Fredrik Backman – Och varje morgon blir vägen hem längre och längre

——— 

———

Fredrik Backman – Och varje morgon blir vägen hem längre och längre – (2017) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

———

”Farfar och Noah sitter på en bänk och pratar. Under bänken växer hyacinter, just de blommor som farmor odlade i sin trädgård.

Farfar och Noah kan prata med varandra om allt. Om livets alla frågor, både de största och de minsta. Under samtalet med Noah kan farfar inte låta bli att minnas hur det var att förälska sig i farmor, och hur det var att förlora henne. Han kan fortfarande se henne framför sig och fruktar den dag då han inte längre kommer att minnas henne.

Farfar inser att den värld han känner håller på att förändras. Därför vill han stanna här på bänken med Noah, där doften av hyacinter fortsätter vara så stark. Men minnena blir allt svårare att fånga och farfar och Noah är nu tvungna att lära sig att göra det svåraste av allt: ta farväl.

Fredrik Backman tecknar här som bara han kan göra ett ömsint porträtt av en åldrande mans kamp för att hålla kvar sina allra käraste minnen, och hur hans öde påverkar dem som står honom närmast.

Och varje morgon blir vägen hem längre och längre är en liten bok med ett stort budskap som kommer att stanna länge hos läsaren.”

(Kopierat från forum.se)

——–

Dom som känner mig vet ju att en av mina absoluta favoritförfattare är Fredrik Backman. Jag älskar inte bara hans böcker, utan även hans inlägg i sin blogg, och på Twitter, Facebook, och Instagram. Vad han än skriver, så går det alltid direkt in i mitt hjärta. Han har verkligen Ordets Magi. 

Här är är en länk till min recension av hans senaste bok, Björnstad, där det även finns länkar till tidigare böcker. 

Den här lilla kortromanen/långnovellen har ju legat ute på Internet tidigare, i Fredriks blogg. Jag läste den då, och blev djupt berörd av den. 

Nu när den har kommit i bokform, så blev jag erbjuden ett recensionsexemplar, och självklart så ville jag ju läsa den igen, och recensera den. 

Och varje morgon blir vägen hem längre och längre, är en kortroman/långnovell på cirka nittio sidor. Och den handlar om en gammal mans tilltagande demens. 

Jag har ju själv en mamma som har Alzheimers, så den här texten berörde mig enormt mycket. Den är väldigt fint skriven, rörande, sorglig, och berörande. Och som vanligt när det gäller Fredriks texter så är det mycket värme i boken, och även en hel del humor. 

Rekommenderar absolut boken till alla. Och alla författarens intäkter av boken doneras till Hjärnfonden, till forskning om hjärnans sjukdomar. 

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en pappersbok i inbundet format, från Bokförlaget Forum.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

4 Responses to Fredrik Backman – Och varje morgon blir vägen hem längre och längre

  1. Jenny Eriksson skriver:

    Står i kö på den på bibblan. Tycker också om Fredrik Backmans böcker mycket. Hjärnans sjukdomar och särskilt demens är ett ämne jag själv brinner starkt för så jag ser verkligen framemot läsningen 🙂

  2. […] min son behöver veta om världen, Min mormor hälsar och säger förlåt, Britt-Marie var här, Och varje morgon blir vägen hem längre och längre, och den första boken i den här serien, […]

  3. […] ALLT som Fredrik Backman skriver. Här är länkar till mina två senaste recensioner, av böckerna Och varje morgon blir vägen hem längre och längre, och Vi mot […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.