Camilla Läckberg – Häxan

——— 

———

Camilla Läckberg – Häxan – (2017) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”Häxan är den tionde delen i den omåttligt populära Fjällbackaserien som älskas världen över. Än en gång får vi följa författaren Erica Falck och polisen Patrik Hedström i deras kamp för att hitta svaren på ondskans mysterier.

När fyraåriga Linnea försvinner från en gård utanför Fjällbacka väcks tragiska minnen till liv. Trettio år tidigare försvann en liten flicka från exakt samma gård och hittades senare mördad. Den gången anklagades två trettonåriga flickor för att ha fört bort och dödat flickan. De befanns skyldiga i domstol men slapp fängelse på grund av sin ålder. Den ena av dem har efter det levt ett stilla liv i Fjällbacka. Den andra har just återvänt för första gången sedan händelsen, nu som firad skådespelare för att porträttera Ingrid Bergman i en film som ska spelas in i trakten.

Fjällbackaborna ställer mangrant upp i sökandet efter Linnea, och till slut finner man henne. Naken, invid samma skogstjärn där den första flickan hittades. Skräcken sprider sig i det lilla samhället. Kan fler flickor vara i fara?

Trots att Patrik Hedström tycker att det verkar långsökt börjar han och hans kolleger vid Tanumshedepolisen utreda om det finns något samband mellan de två fallen. Till sin hjälp får de Erica Falck, som sedan länge arbetar med en bok om det gamla mordet. Utredningen river upp många sår, drevet går och invånarnas rädsla för det okända får fruktansvärda konsekvenser.” 

(Kopierat från forum.se)

———

Häxan är den tionde delen i Fjällbackaserien. Jag har läst alla dom tidigare böckerna, och här är en länk till min recension av den nionde boken, Lejontämjaren, som utkom 2014. Jag har tyckt mycket om alla dom tidigare böckerna, och jag tyckte ännu mera om den här. 

Boken utspelar sig till största delen i nutid, med utredningen av mordet på en liten flicka. Men boken går även tillbaka trettio år i tiden, då det även då skedde ett liknande mord. Sen finns det även en tredje berättelse i boken, som handlar om en kvinna på sextonhundratalet, under tiden för häxprocesserna. Och så klart så vävs ju dessa berättelser samman till slut. 

Boken handlar även om mobbning, nättrakasserier, flyktingfientlighet, rasism, utanförskap, och mycket annat. Och så får man ju förstås följa Erica och Patrik, deras familjer, vänner, och kollegor. 

Jag tycker att det här är helt klart Camilla Läckbergs hittills bästa bok. Den är tjock, nästan sexhundra sidor, men ändå lättläst. Den är spännande och absolut inte förutsägbar. Den handlar om allvarliga ämnen, och känns aktuell. Men den är ändå lättsam och har humor i sig. Fast boken innehåller även mycket ondska, och fruktansvärda händelser. 

Rekommenderar verkligen boken, som jag tycker är den absolut bästa boken hittills av Camilla Läckberg, och jag ser mycket fram emot nästa bok i serien.  

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i epub-format, från Bokförlaget Forum

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

———

9 Responses to Camilla Läckberg – Häxan

 1. Majsan skriver:

  Ja, Camillas böcker är alltid jättebra!! Är ju som bekant lite trött i ögonen numera, men denna har jag faktiskt köpt och har kommit halvvägs nu…
  Ha en fortsatt trevlig påsk, själv ska jag köra till jobbet =))
  Kram

 2. Majsan skriver:

  Har världens bästa jobb så det är helt ok att jobba🌞🐣🐤🐥😃

 3. […] skrivit. Jag har tyckt mycket om dom alla, och allra bäst tyckte jag att den senaste boken var, Häxan. (Länkar till min recension av den boken, och i det inlägget finns även länkar till tidigare […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.