Anna Norlin – Jag vet inte vad som händer

——— 

jag-vet-inte-vad-som-hander

———

Anna Norlin – Jag vet inte vad som händer – (2017) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

———

”Marias mamma Elsa har blivit dement. Hon ringer allt oftare, ställer förvirrade frågor och pratar osammanhängande. Ensam i lägenheten hankar hon sig fram. Nyss har hon klarat allt själv, haft många vänner och ett rikt socialt liv.
Så drabbar en stroke. Elsa hamnar i rullstol och får flytta till institutionsboende. Med ens förändras allt. Elsas värld slås sönder, det är som att hamna i ett fängelse. Oron och förvirringen ökar. En negativ spiral tar vid. Maria går bredvid, känner sig otillräcklig, kämpar för att skapa trygghet i kaos. Samtidigt kryper tankar om livets skörhet och det egna åldrandet närmare.
Jag vet inte vad som händer är en gripande berättelse om en av våra vanligaste folksjukdomar. En sjukdom som gräver ett hål i hjärnan och utplånar delar av ens identitet. Det är också en varm historia om kärleken mellan mor och dotter, om norrbottnisk klådda och om ett liv som både försvinner och rullas upp.

(Kopierat från nopublishing.se)

——–

Boken, Jag vet inte vad som händer, är en liten tunn pocketbok på etthundrasextio sidor, som jag läste ut på bara ett par timmar. 

Boken handlar om en medelålders kvinna och hennes demenssjuka mamma. Det är en skönlitterär bok, och inte en dokumentär, men den baseras mycket på författarens liv, och hennes egen mammas insjuknande i demens. 

Jag har ju också en mamma som har en demenssjukdom, så därför ville jag gärna läsa boken när jag fick förfrågan om att göra det. 

Och jag tyckte att boken var mycket bra. Välskriven var den, och mycket gripande. Den berörde mig, och jag kan varmt rekommendera den. Vi har väl nästan alla någon i vår närhet som har någon demenssjukdom, så därför är ju boken aktuell för dom flesta. 

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 4 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en pappersbok i pocketboksformat, från Bokförlaget No Publishing.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (pocket)Bokus (pocket)

——— 

2 Responses to Anna Norlin – Jag vet inte vad som händer

  1. Pia Gummesson skriver:

    Den verkar läsvärd👍🌷

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.