Camilla Grebe & Paul Leander-Engström – Den sovande spionen

——— 

den-sovande-spionen

———

Camilla Grebe & Paul Leander-Engström – Den sovande spionen – (2016) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”Pulshöjande aktuell thriller! Grebe & Leander-Engström är tillbaka med en ny spionthriller av internationell kvalitet, med Stockholm i händelsernas centrum.
Tom Blixen har återvänt till Sverige efter många år i Ryssland. Hanbörjar arbeta på kraftbolaget Swekraft och efter ett märkligt möte med en högt uppsatt rysk tjänsteman insjuknar Swekrafts vd Knut Svedberg i vad som visar sig vara dödlig poloniumförgiftning. Misstankarna riktas omedelbart mot Ryssland. Samtidigt aktiveras ett antal sovande ryska agenter i Sverige – människor som i åratal levt i tron att deras uppdrag var över i och med Sovjetunionens kollaps.
Det som först ser ut att vara ett lönnmord utvecklas snabbt till någonting helt annat, nr ett av Sveriges största kärnkraftverk utsätts för ett sabotage. Tom Blixen och den fd säkerhetspolisen Sonny Hellkvist tar upp jakten på förövaren för att avvärja en internationell konflikt mellan Sverige och Ryssland och stoppa en potentiell kärnkraftskatastrof.
Den sovande spionen är den tredje delen i Moskva Noir och utkommer i samband med 30-årsdagen av Tjernobylkatastrofen. 

(Kopierat från massolit.se)

——–

Den sovande spionen är den tredje boken i serien om Tom Blixen. Den första boken heter Dirigenten från Sankt Petersburg, och den andra boken heter Handlaren från Omsk. (Länkar till mina recensioner av dom). 

Till skillnad från dom två tidigare böckerna i serien, som utspelade sig i Moskva, så utspelar sig den här boken mest i Stockholm. 

Och jag tyckte att även den här boken var bra. Den var spännande och välskriven. Och jag skulle gärna läsa fler böcker i serien om Tom Blixen. 

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 4 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i epub-format, från Bokförlaget Massolit Förlag.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

2 Responses to Camilla Grebe & Paul Leander-Engström – Den sovande spionen

  1. […] böckerna är också mycket bra, och här är en länk till den tredje och sista boken i serien, Den sovande spionen. Finns även i det inlägget länkar till tidigare […]

  2. […] är en länk till min recension av den sista boken i serien spionthrillers, Den sovande spionen, där det också finns länkar till dom två tidigare […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: