Daniel Svanberg – Gruvdamen

——— 

gruvdamen

———

Daniel Svanberg – Gruvdamen – (2016) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

———

”När den hyllade författaren Bergdahl hittas död i sitt townhouse på Upper East Side i New York City rasar Jakob Jonssons värld samman.

TV-producenten Jakob är Bergdahls enda arvinge och när han hittar ett gammalt ljudband på sin döda mentors vind får han inblick i ett mörkt förflutet vars rötter sträcker sig långt bak i tiden till Bergslagens djupa skogar. På det knastriga bandet hörs hur två barn mördas.
 
När Jakob beger sig till Sverige för att nysta i Bergdahls förflutna rullas den gamle författarens smärtsamma barndom upp. Den ensamma uppväxten på barnhem, sadismen och de täta granskogarna precis runt knuten. Och Gruvdamen. Maja. Hon som vill ha kött.
 
Kort därpå blir Jakobs liv ännu mer förvirrat. Under sitt besök i Sverige kopplar det där mörka och onämnbara som vilar i skogen grepp om honom. Det vägrar att släppa taget.
Samtidigt börjar de döda att komma tillbaka…”

(Kopierat från hoi.se)

——–

Jag älskar ju skräckböcker, men tyvärr så tycker jag att det är svårt att hitta riktigt bra böcker i den genren. Så när jag väl får förmånen att läsa en riktigt bra skräckbok, då blir jag ju glad.

Den här boken, Gruvdamen av Daniel Svanberg, var verkligen ett riktigt bra exempel på en mycket bra bok i skräckgenren. 

Jag tyckte mycket om dom olika växlingarna i boken. Växlingarna mellan dåtid och nutid. Och även växlingarna mellan  ett folkrikt New York och Bergslagens öde och mörka skogar.

Gillar också att boken inte alls är förutsägbar, och att allt inte alltid är som man tror. Lättläst är den, och riktigt otäck ibland. Mycket spännande och ryslig är den också. Ett plus också för att historien knyts ihop bra på slutet. 

Rekommenderas absolut för alla som vill läsa en riktigt bra, spännande, otäck, oförutsägbar, ryslig, lättläst, och välskriven skräckbok som utspelar sig både i modern storstadsmiljö och i dåtidens glesbygd. 

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 4,5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en pappersbok i inbundet format, från Bokförlaget Hoi förlag.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: