Sara Lövestam – Skarven

——— 

skarven

———

Sara Lövestam – Skarven – (2016) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Barn- och ungdomsbok / 9-12 år)

———

”Det är något mystiskt på Skarvön. Den spöklika ön där döda träd sträcker sina grenar mot himlen och svarta fåglar ruvar i sina bon – den brukar alltid vara öde, men nu är det en människa där. Han rör sig som om han inte vill bli sedd, men Johanna ser hans mörka silhuett från skärgårdsbåten. Johanna som alla kallar Johan. Ludde som längtar efter mysterier. Olivia som aldrig får göra något för sina föräldrar. Tillsammans åker de till Skarvön för att göra efterforskningar och plötsligt befinner de sig i centrum för en riktig mordgåta.

Skarven är en bladvändare för bokslukarna där vi kommer de tre barnen Johanna, Ludde och Olivia nära. Fallet de tar på sig att lösa tar dem till farligare platser än de nånsin kunnat ana. Och samtidigt är det så mycket mer som står på spel, inte minst för Johanna.”

(Kopierat från lillapiratforlaget.se)

——–

Sara Lövestam är en av mina absoluta favoritförfattare. Jag har läst alla hennes tidigare böcker, och dom har allihopa fått höga betyg från mig. Jag älskar verkligen hennes sätt att skriva, och hennes människosyn, som kommer fram i alla hennes böcker. 

Här är en länk till hennes senaste bok, den tredje delen i hennes serie om privatdetektiven Kouplan. Och här är en länk till ett annat inlägg där det finns länkar till mina recensioner av alla hennes tidigare böcker. 

Skarven är ju egentligen en ungdomsbok, som riktar sig till barn mellan 9-12 år. Men jag tycker absolut att den passar lika bra för alla åldrar. Själva storyn i boken är helt okej, men kanske ingenting speciellt direkt. Men relationerna människor emellan, och skildringarna av dom tre barnen som är huvudpersonerna, dom gick rätt in i hjärtat på mig. 

Jag tycker att Sara Lövestam är helt suverän på att beskriva olika människor, speciellt människor som faller utanför normen på något sätt. Det är viktiga böcker, som alla borde läsa. Den här boken tycker jag borde läsas i skolan, på mellanstadiet, och av föräldrar. 

Rekommenderas absolut. 

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i pdf-format, från Bokförlaget Lilla Piratförlaget

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: