Mikael Strömberg – Sattyg

——— 

sattyg

———

Mikael Strömberg – Sattyg – (2016) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Barn- och ungdomsbok / 9-12 år)

———

”Det är sommarlov. Systrarna Minna och Sanna ska tillsammans med pappa tillbringa några dagar på Martungan, där de övertagit ett torp efter en avlägsen släkting.
Men något mystiskt pågår på ön. Människorna är underliga och skygga, allt tycks förfalla och redan första natten känner de av en obehaglig närvaro.
Minna och Sanna bestämmer sig. De måste ta reda på vad som händer, och vad det är som besöker dem om nätterna.

Sattyg är en spännande bok för barn i åldern 9-12 år, och är den första av böckerna i serien om Martungan.”

(Kopierat från andravarldar.se)

——–

Jag har läst tre stycken böcker tidigare av författaren Mikael Strömberg. Det har varit skräckböcker för vuxna, och jag har tyckt mycket om dom alla tre. Bäst tyckte jag om debutboken, Vätten, men jag tyckte också mycket om den andra boken, Inmurad, och jag tyckte även bra om den tredje boken, Vad gör dina barn när du sover? 

Nu har Mikael Strömberg, som så många andra författare nuförtiden, kommit ut med en barn- och ungdomsbok. Det är en spänningsbok som riktar sig mot barn i åldrarna nio-tolv år. 

Jag tycker det är rätt så svårt att bedöma, recensera, och betygsätta barn- och ungdomsböcker. Man jag skulle i alla fall tro att det här kan vara en bra bok för lite äldre barn och lite yngre ungdomar. Så jag kan absolut rekommendera boken till målgruppen. 

Och visst kan även äldre också läsa boken. Åtminstone hade jag behållning av den. Även om den i min smak förstås var lite väl kort och tunn. 

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 3,5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en pappersbok i formatet danskt band, från Bokförlaget Andra Världar AB och författaren själv.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibrisBokus.

——— 

One Response to Mikael Strömberg – Sattyg

  1. […] även den boken var riktigt bra. Slutligen så läste jag förra året, författarens fjärde bok, Sattyg, som jag tyckte var helt okej, fast det var en barn- och […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: