Anna Fredriksson – Avskedsfesten

——— 

avskedsfesten

———

Anna Fredriksson – Avskedsfesten – (2016) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

———

”Anna Fredriksson är en mästare på att skildra verkligheten så som den är. Nu är hon tillbaka med ännu en roman som skrapar på det såriga i våra nära relationer.

Rebecca och hennes man Jacob har fattat beslutet att skilja sig. Det är inget dramatiskt. Passionen har tagit slut och kärleken har ersatts av vänskap. Men när de berättar nyheten för sina bästa vänner på den traditionsenliga, årliga svamphelgen, är det som om en bomb briserar. De har varit gifta i tjugofyra år och ingen har märkt av några problem. Vännerna reagerar oerhört starkt, var och en på sitt sätt, trots att Rebecca uppmanar dem att se på helgen som en spontan avskedsfest av det som varit och samtidigt början på något nytt och spännande. Hon vill visa att en separation inte behöver vara någon katastrof. Självklart ska alla fortsätta umgås, precis som vanligt.

Men efter skilsmässan blir ingenting som Rebecca har tänkt sig. Kontakten med kompisgänget blir allt sämre och Rebecca tvingas inse att som singel är man inte längre välkommen till parmiddagarna.

Avskedsfesten är en roman om att bryta upp från ett långt äktenskap och behöva orientera sig i en okänd värld. Om hur man sakta skapar sig en ny identitet mitt i livet.” 

(Kopierat från forum.se)

———

Avskedsfesten är Anna Fredrikssons femte bok, och jag har läst alla hennes fyra tidigare, och jag har tyckt mycket om dom alla. Här är länkar till mina recensioner av dom: Sommarhuset, Lyckostigen, Augustiresan, och Tisdagsklubben. Alla böcker är helt fristående från varandra. 

Avskedsfesten är liksom dom tidigare böckerna, även den helt fristående från dom övriga. Och den är också precis som dom tidigare, mycket välskriven, väldigt lättläst, och beskriver relationer oerhört bra. 

Jag tycker verkligen om Anna Fredrikssons sätt att skriva. Böckerna engagerar och berör, och jag ser fram emot många liknande böcker av henne i framtiden. 

Rekommenderar absolut boken Avskedsfesten, och även författarens tidigare böcker. 

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 4 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i epub-format, från Bokförlaget Forum

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

———

3 Responses to Anna Fredriksson – Avskedsfesten

  1. Pia skriver:

    👍

  2. […] till mina recensioner av böckerna: Sommarhuset, Lyckostigen, Augustiresan, Tisdagsklubben, och Avskedsfesten. Har även läst kortromanen Risk för regn. Alla dessa böcker är helt fristående från […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.