Sara Lövestam – Luften är fri

——— 

luften-ar-fri

———

Sara Lövestam – Luften är fri – (2016) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

———

”Kouplan har blivit hemlös. Allt han äger finns nu i hans ryggsäck, och han måste hitta en plats som skyddar mot både regn och gränspoliser. Det är tufft, inte det ultimata tillfället att ta ett nytt uppdrag. Å andra sidan behöver han pengarna.

I en villa i Bromma bor en kvinna, som misstänker att hennes man, Håkan, är otrogen. Ett rutinuppdrag för en detektiv – men ju mer Kouplan upptäcker, desto mer förstår han att detta handlar om något helt annat. Något värre.

Samtidigt som han nystar upp de alltmer mystiska trådarna kring Håkans förehavanden, försöker han reda upp sitt eget liv. Snart får han söka asyl igen och röra sig fritt på gatorna – men det är inget mer än en andningspaus.

Luften är fri är en spännande och gripande berättelse om ett fall och en människas kamp för ett riktigt liv. Det är Sara Lövestams tredje bok om Kouplan.”

(Kopierat från piratforlaget.se)

——–

Luften är fri är den tredje boken i serien om Kouplan. Den första heter Sanning med modifikation och den andra heter Önska kostar ingenting. Och som jag har förstått det så ska nästa bok i serien, den fjärde, bli den sista och avslutande. 

Jag tycker oerhört mycket om böckerna om Kouplan. Dom är lite speciella, och liknar inga tidigare böcker som jag har läst. Serien om Kouplan är ju en sorts detektivromaner och en serie, och skiljer sig lite på det sättet från Sara Lövestams andra böcker.

För Saras övriga böcker är helt fristående från varandra, och har inga deckarinslag. (Här är en länk till ett inlägg där det finns länkar till alla Saras tidigare böcker som jag har recenserat)

Men det som genomsyrar alla Saras böcker är ju hennes stora hjärta, hennes människosyn, och hennes förkärlek för lite annorlunda karaktärer i böckerna. Finns även alltid med samhällsproblem i böckerna. Och dom är alltid välskrivna, lättlästa, spännande, och gripande. 

Rekommenderar varmt böckerna om Kouplan, men läs serien från början. Och jag rekommenderar absolut också alla Sara Lövestams tidigare böcker. 

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i pdf-format, från Bokförlaget Piratförlaget. 

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

4 Responses to Sara Lövestam – Luften är fri

  1. Pia skriver:

    Den vill jag läsa.🐼

  2. […] Här är en länk till hennes senaste bok, den tredje delen i hennes serie om privatdetektiven Kouplan. Och här är en länk till ett annat inlägg där det finns länkar till mina recensioner av alla hennes tidigare böcker.  […]

  3. […] från början. Böckerna i rätt ordning är: Sanning med modifikation, Önska kostar ingenting, Luften är fri, och Finns det hjärterum. Länkarna går till mina recensioner av […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: