Alexandra Oliva – Ensam kvar – (The Last One)

——— 

ensam-kvar

———

Alexandra Oliva – Ensam kvar – (The Last One) – (2016) – (2016) – (Genre: Amerikansk Skönlitteratur / Roman)

———

”Du är ensam djupt inne i skogen.

Du får inte längre kontakt med yttervärlden.

Långsamt inser du att något fruktansvärt har hänt.

Zoo står vid ett vägskäl i livet. Hon längtar efter äventyr och spänning, och hon behöver tid att tänka. Hon skickar in en ansökan, och snart är hon en av tolv deltagare som tävlar i en realityserie i den otillgängliga vildmarken i New England. Det handlar om att överleva, att visa uthållighet och övervinna psykiska utmaningar.

Samtidigt som serien spelas in inträffar det ofattbara: en världsomspännande katastrof hotar att slå ut civilisationen. Zoo, som är fullkomligt isolerad, märker först inte att spelet är över. Ovetande om vad som hänt fortsätter hon att kämpa och söker sig allt djupare in i skogen, utan att förstå att det inte längre finns några ledtrådar eller kameror gömda i träden, eller att förortskvarteren hon till slut når är övergivna på riktigt. Äventyret har gått överstyr. Zoo försöker ta sig hem, tillbaka till mannen hon lämnat. Och hon måste på allvar lära sig att överleva.

Alexandra Olivas debut Ensam kvar är en driven psykologisk spänningsroman som väcker frågor om verklighet och fiktion, hur snabba vi är att döma och hur lätt vi låter oss manipuleras.”

(Kopierat från albertbonniersforlag.se)

——– 

Så här skriver författaren Justin Cronin om boken: ”Ensam kvar (The Last One) väver sömlöst samman två av de samtida fenomen som upptar oss mest – hotet om en global katastrof, och realityseriernas fejkade dramatik – till en djärvt konstruerad berättelse om det mänskliga psyket i en extrem situation. En kompromisslös, tankeväckande debut.” och det tycker jag verkligen beskriver boken på pricken.

Man ska ju inte jämföra böcker, men jag tänkte ändå lite på boken av Catrine Tollström, som först hette Bödeln Frälsaren Observatören och sen bytte namn, i den nya utgåvan, till Experimentet, när jag läste boken Ensam kvar av Alexandra Oliva. 

Ensam kvar är mycket välskriven, har härliga karaktärer, är lättläst, och är väldigt spännande. Den känns modern, och handlar både om en global katastrof och om en realityserie. 

Och jag vill gärna läsa fler böcker i framtiden av den debuterande författaren. 

Rekommenderas absolut. 

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 4,5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i epub-format, från Bokförlaget Albert Bonniers Förlag.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

4 Responses to Alexandra Oliva – Ensam kvar – (The Last One)

  1. Pia G skriver:

    verkar spännande

    ________________________________

  2. Låter riktigt intressant. Tack för tipset 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: