Mons Kallentoft – Djävulsdoften

——— 

djavulsdoften

———

Mons Kallentoft – Djävulsdoften – (2016) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”Efter succén med årstids- och elementserierna, inleder Mons Kallentoft en ny svit inspirerad av de fem sinnena. I den första delen, Djävulsdoften, har kriminalinspektör Malin Fors lämnat Linköping för den myllrande miljonstaden Bangkok. En stad fylld av dofter, färger, ljud och smaker. Men också av korruption, våld och död.

Malin Fors befinner sig på flykt. Ett ouppklarat fall och en personlig kris har fått henne att falla dit igen. Hon har druckit sig genom kvällar och nätter, och allt snabbare närmat sig botten. Som en sista chans har hon fått tjänstledigt och erbjudits ett vikariat som sambandsofficer i Bangkok.

Att bryta med allt verkar vara det enda vettiga. Men ensamheten i den nya staden är svår att hantera och frestelserna finns överallt. Arbetet blir som vanligt Malins räddning, och hennes jaktinstinkter väcks när en svensk kvinna hittas mördad. Vem var kvinnan? Varför blev hon dödad på ett så brutalt sätt? Och hur kände hon den thailändske man som blir nästa offer?

Samtidigt som Malin kämpar mot sina demoner blir hon indragen i ett fall som förbryllar både den thailändska och den svenska polisen. Och hon måste gräva djupt i det förflutna för att finna svaren och den hänsynslösa mördare som är ute efter upprättelse och hämnd. ” 

(Kopierat från forum.se)

———

Mons Kallentoft tillhör definitivt en av mina favoritförfattare. Jag följer både hans serie om Malin Fors, som han skriver ensam, och även serien om Zack, Herkulesserien, som han skriver tillsammans med Markus Lutteman. (Här är en länk till min recension av den tredje och senaste boken i den serien, Bambi). 

Djävulsdoften är den tionde boken om Malin Fors, men den är också den första boken i en ny serie, om dom fem sinnena. Dom två tidigare serierna om Malin Fors har ju handlat om årstiderna och om elementen. 

Boken innan Djävulsdoften, den nionde boken om Malin Fors, är Eldjägarna. Här är en länk till min recension av den boken, och där finns även länkar till tidigare böcker

Jag har verkligen tyckt om alla tidigare Malin Fors-böcker, och den här boken var inget undantag. 

Det som däremot var helt nytt med den, det var att den inte utspelades i Linköping, som alla dom tidigare böckerna har gjort. Utan den här gången så bor och jobbar Malin Fors i Bangkok. 

Boken var välskriven och spännande, som alltid böckerna av Mons Kallentoft är. Härligt också med den Thailändska miljön. Och jag tycker ju så mycket om karaktären Malin Fors. 

Rekommenderas absolut. 

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 4,5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i epub-format, från Bokförlaget Forum

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

One Response to Mons Kallentoft – Djävulsdoften

  1. […] Boken innan Bödelskyssen, den tionde boken om Malin Fors, är Djävulsdoften. Här är en länk till min recension av den boken, och där finns även länkar till tidigare böcke….  […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.