Christoffer Holst – Mindfulness för losers

——— 

mindfulness-for-losers

———

Christoffer Holst – Mindfulness för losers – (2016) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

———

”Du kan ta tjejen ur Heta nätter, men du kan inte ta Heta nätter ur tjejen. 

Pamela Perssons liv är inte precis perfekt. Hon är 27 år och bor fortfarande hemma i källaren hos sina föräldrar i den jämtländska byn Solvik. Jobbet på frisörsalongen Hot Clip ger varken nog med pengar eller stimulans och alla människor i byn, inklusive hennes gamla tjejkompisar, ser ner på henne efter hennes medverkan i dokusåpan Heta nätter. 

När Pamelas största intresse i livet, den amerikanska skådisen Wade Crust, är på väg till Stockholm för en filminspelning ser Pamela sin stora chans. Hon måste fly från allt som är mörkt i Jämtlands skogar till allt som glimrar i storstaden. 

I Stockholm träffar Pamela den mopedåkande muskelbyggaren Sebbe och den nästan diplomerade mindfulnesscoachen Gloria. Samtidigt som det amerikanska stjärnbesöket närmar sig kryper allt hon lämnat i Solvik tätt inpå. Och frågan är vad Pamela egentligen letar efter? 

Mindfulness för losers är en romantisk komedi om att lämna det trygga för att hitta hem på riktigt. Om mopedåkning i storstadsnatten, amerikansk drömkärlek och rätten till att få vara precis den man är, utan ursäkter. Christoffer Holst debuterade 2015 med Mitt hjärta går på.”

(Kopierat från bokfabriken.se)

——–

För ett år sedan så läste jag Christoffer Holsts författardebut, boken Mitt hjärta går på, och jag tyckte väldigt mycket om den.

Nu har Christoffer precis kommit ut med sin andra bok, Mindfulness för losers, som är helt fristående från den första boken. 

Även den här boken tyckte jag om, även om den kanske inte riktigt gick in i mitt hjärta på samma sätt som den första boken. 

Mindfulness för losers är lika välskriven som den första boken. Den har härlig humor i sig, och den är lättläst. Den innehåller trovärdiga och tydliga karaktärer, och har fina miljöbeskrivningar. Men den är inte lika gripande och rörande som den första boken var, tycker jag. 

Rekommenderar Mindfulness för losers för lite skön feelgood-läsning. Och har ni inte läst Mitt hjärta går på, så rekommenderar jag absolut den också. 

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 4 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en pappersbok i formatet danskt band, från Bokförlaget Bokfabriken.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibrisBokus.

——— 

2 Responses to Christoffer Holst – Mindfulness för losers

  1. […] Holsts tredje bok. Jag har även läst hans två tidigare böcker, Mitt hjärta går på och Mindfullness för losers. (Länkarna går till mina recensioner av […]

  2. […] är länkar till mina recensioner av dom tidigare böckerna: Mitt hjärta går på, Mindfulness for losers, och För oss är natten […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: